10,26 tone de tutun confiscate de inspectorii Antifraudă

10,26 tone de tutun confiscate de inspectorii Antifraudă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Președintele Agenției Naționale de Administrare Fiscală a anunțat o captură-record de 10.260 kg (57 de cutii) de tutun brut, importat scriptic din Indonezia, de către o firmă din Iași. După o analiză specifică de risc fiscal, inspectorii antifraudă fiscală au identificat firma și au monitorizat transportul de tutun pe teritoriul României. Deoarece au constatat lipsa documentelor legale necesare efectuării unui pretins export sau a unei livrări intracomunitare, au dispus plata a 4,92 milioane de lei, reprezentând acciza aferentă întregii cantități. Pentru asigurarea recuperării sumelor datorate bugetului de stat, inspectorii ANAF-Antifraudă au dispus sechestru și poprire asiguratorie asupra conturilor bancare și bunurilor firmei incriminate, precizează ANAF.

Prin confiscarea celor 10,26 tone de tutun, inspectorii ANAF - Antifraudă au prevenit prejudicierea bugetului de stat cu circa 9,83 milioane de lei, reprezentând acciză și TVA, care ar fi fost cauzată dacă tutunul, transformat în țigarete, ar fi fost vândut în România pe piața neagră.

De la începutul anului au fost confiscate peste 50 de tone de tutun brut fără acte necesare transportului, procesării sau comercializării. Și în aceste situații s-au emis decizii de impunere pentru suma totală de 22,85 milioane de lei, reprezentând accizele aferente datorate bugetului statului.

Citit 1215 ori Ultima modificare Vineri, 13 Mai 2022 11:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.