Pasajul „Dunărea”, țintă pentru huligani. Tineri și adolescenți, prinși vandalizând (FOTO)
Foto: Anca Melinte

Pasajul „Dunărea”, țintă pentru huligani. Tineri și adolescenți, prinși vandalizând (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(21 voturi)

Pasajul „Dunărea” a devenit ținta preferată a vandalilor minori sau care abia au trecut de majorat. Numai în ultima săptămână, polițiștii locali au prins mai mulți tineri și adolescenți care au atacat cu pumnii camerele de supraveghere și tavanul fals din interiorul pasajului.

Pe lângă cele „Cinci geamuri vandalizate la Pasajul «Dunărea»” care urmează să fie înlocuite - așa cum ați putut afla din ziarul „Viața liberă” - și camerele de supraveghere din interior, și plafonul au avut de suferit de pe urma „atacurilor” unor tineri și adolescenți. Polițiștii locali de pe raza Secției nr. 1 au reușit să-i prindă pe câțiva dintre ei numai în această săptămână, potrivit informațiilor care ne-au fost furnizate de instituție.

Primul a fost un brăilean în vârstă de 19 ani, prins de polițiștii locali în timp ce lovea cu pumnii panourile ce compun tavanul Pasajului „Dunărea”, dislocându-le din cadrul metalic în care erau fixate. În acest caz au fost întocmite actele procedurale care împreună cu persoana în cauză au fost predate lucrătorilor din cadrul Secției nr. 1 Poliție Națională în vederea continuării cercetărilor.

Tot în Pasaj și-a găsit de treabă un grup format din patru minori cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani, doi dintre ei lovind camera de supraveghere din interior. Adolescenții au ajuns la sediul Secției nr. 1 Poliție Locală. Unuia dintre ei, în vârstă de 15 ani, care a lovit camera de supraveghere, i-au fost întocmite actele procedurale care au fost înaintate lucrătorilor din cadrul Secției nr. 1 Poliție Națională, în vederea continuării cercetărilor.

În seara de 11 mai 2022, polițiștii locali de pe raza Secției nr. 1 au observat, în Pasaj, mai multe elemente dislocate sau căzute din tavanul fals, dar și faptul că una dintre camerele de supraveghere fusese reorientată într-o poziție care făcea imposibilă supravegherea video a acestui obiectiv. Din verificările făcute de oamenii legii a reieșit faptul că un grup de tineri a staționat mai mult timp în pasaj. Cu ajutorul semnalmentelor, au fost identificați doi minori, de 13 și 14 ani, ambii din Galați. Conduși la secția de poliție locală, în prezența tutorilor, aceștia au recunoscut că unul dintre minori a dislocat elemente din tavanul fals al pasajului, iar cel de-al doilea a reorientat camera video. Și în acest caz au fost întocmite actele procedurale și înaintate organelor competente, în vederea continuării cercetărilor.

„Trebuie precizat că Poliția Locală Galați intervine conform atribuțiilor conferite de lege, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale. Instituția de ordine publică, parte integrantă a comunității locale, va derula o serie de acțiuni menite să conștientizeze opinia publică cu privire la drepturile și obligațiile pe care le are orice cetățean al municipiului Galați”, ne-a transmis Biroul de Presă al instituției.

Citit 3512 ori Ultima modificare Marți, 17 Mai 2022 14:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.