Liceenii învață să se apere de traficanții de persoane

Liceenii învață să se apere de traficanții de persoane
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

De Ziua Europeană de Luptă împotriva Traficului de Persoane, 18 octombrie, Specialiștii Agenţiei Naţionale Împotriva Traficului de Persoane - Centrul Regional Galaţi, polițiștii de prevenire, jandarmii și voluntarii asociaţiei "Tinerii și Viitorul" s-au aflat în mijlocul tinerilor de la Liceul Teoretic "Dunărea" și Liceul Tehnologic "Aurel Vlaicu", pentru a discuta despre cauze, consecințe și modalități de prevenire a exploatării. 

Activitatea a vizat transmiterea de informații privind diversele forme de manifestare a traficului de persoane, cu accent pe prevenirea exploatării sexuale și a exploatării prin muncă, precum și creșterea gradului de conștientizare asupra consecințelor acestui fenomen, atât din perspectivă juridică, cât și psihologică sau socială. Pe baza unor materiale video de impact, elevii au fost implicați activ în abordarea analitică a unor situații cu risc ridicat de victimizare. De asemenea, s-a urmărit ca tinerilor să le fie prezentate atât perspectivele antivictimale, cât și cele antiinfracționale asupra traficului de persoane, precum și informații privind instituțiile la care pot apela pentru sprijin.

Pentru a obține informații, pentru a solicita ajutor sau pentru a semnala o situație de risc în care se află o altă persoană, cetățenii au la dispoziție linia telefonică verde a Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane - 0800.800.678 (apel național gratuit).

Citit 5126 ori Ultima modificare Joi, 20 Octombrie 2022 11:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.