Românii se țepuiesc între ei și în Norvegia

Românii se țepuiesc între ei și în Norvegia
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Se pare că românilor nu le mai ajunge ditamai țara pentru a-i țepui pe compatrioții lor mai creduli sau mai neatenți, ajungând să facă acest lucru și hăt departe, în Norvegia. Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați a distribuit un material informativ primit de la Ambasada României la Oslo, în vederea conștientizării cetățenilor români care doresc să muncească în Norvegia, pentru a nu cădea victime ale înșelătoriilor financiare și exploatării prin muncă pe teritoriul acestei țări.

„Muncitori români au fost fraudați de compatrioți, care, la adăpostul firmelor pe care le conduc, le-au furat cartea de identitate angajaților și au accesat credite foarte mari, la diferite instituții de credit din Norvegia, în numele și pentru angajatul lor. Mulți dintre aceștia au rămas în continuare cu datorii de sute de mii de euro, sume pe care nu au posibilitatea să le achite. În timp ce plățile au ajuns către angajator, facturile și creanțele de colectare a datoriilor ajung la muncitorul imigrant.

Metodele folosite de fraudatori sunt: falsificarea foilor de salariu, falsificarea identității prin atribuirea de funcții de conducere în firme sau, în cazuri mai elaborate, constituirea de firme în numele victimei. "Facilitatorii" solicită 20-30% din sumă, copie după pașaport, CNP norvegian și token bancar. Pe lângă suma stabilită de comun acord, fraudatorii "împrumută" alte sume considerabile fără știința, dar cu documentele păgubitului”, se arată în documentul citat.

Citit 1035 ori Ultima modificare Duminică, 12 Februarie 2023 04:14

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.