Doi bărbaţi, cercetaţi pentru incendierea intenţionată a unei case

Doi bărbaţi, cercetaţi pentru incendierea intenţionată a unei case
Evaluaţi acest articol
(16 voturi)

Poliştiştii gălăţeni i-au identificat şi adus la sediu pentru cercetări pe doi bărbaţi suspectaţi că ar fi incendiat o casă din comuna Tuluceşti, în primele zile ale acestui an. Unul dintre suspecţi a fost reţinut. 

Pe 3 ianuarie 2023, în jurul orei 01,50, Poliția Galați a fost sesizată prin apel la 112, cu privire la faptul că la ieșire din localitatea Tulucești, în apropiere de DN 26, în direcția Frumușița, județul Galați, a izbucnit un incendiu la o locuință.

La fața locului au ajuns polițiști din cadrul Secției 1 Poliție Rurală Galați, dar și un echipaj din cadrul I.S.U. Galați, cel din urmă acționând pentru stingerea incendiului.

Din verificările preliminare s-a stabilit faptul că imobilul unde a izbucnit acest incendiu şi care nu este locuit aparține unui bărbat, cu vârsta de 42 de ani, din comuna Tulucești. Incendiul a afectat în totalitate acoperișul acestui imobil pe o suprafață de circa 100 m.p.

În cauză a fost întocmit un dosar penal pentru infracțiunea de distrugere din culpă, cercetările fiind continuate de către polițiștii din cadrul Postului de Poliție Tulucești, pentru a se stabili cauzele și împrejurările în care s-a declanșat incendiului.

Ulterior, pe 11 ianuarie 2023, la ora 17,30, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Tulucești au fost sesizați, de către o femeie de 34 de ani, din municipiul Galați, că în perioada 29.12.2022 – 11.01.2023, persoane necunoscute ar fi pătruns prin escaladarea gardului împrejmuitor și apoi, prin efracție, ar fi pătruns într-un imobil care îi aparține, care nu este locuit și care se află pe raza localității Tulucești, cu intenția de a-l incendia.

Polițiștii care s-au deplasat la adresa indicată au constatat că imobilul se învecinează cu proprietatea bărbatului de 42 de ani, unde a izbucnit incendiul menționat anterior. În podul acestui imobil a fost găsit un dispozitiv artizanal anume conceput pentru declanșarea unui incendiu, astfel că a fost efectuată cercetarea la fața locului.

A fost întocmit un dosar penal pentru tentativă la infracțiunea de distrugere prin incendiere.

Fiind vorba de două cauze clar aflate în legătură, cercetările au fost preluate şi continuate de către polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Galați – Biroul Investigații Criminale, iar după efectuarea de multiple activități de investigare, verificare și cercetare, s-a concluzionat că cele două imobile învecinate au fost vizate de acte de incendiere intenționată, cu produse inflamabile, fiind stabilit și un cerc de suspecți.

În cursul dimineții zilei de 7 februarie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, polițiștii din cadrul B.I.C. Galați, sprijiniți de luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Galați au pus în executare două mandate de percheziție domiciliară și două mandate de aducere la persoanele bănuite de comiterea acestor fapte, fiind vorba de doi bărbați din comuna Tulucești, cu vârsta de 47 de ani, respectiv 48 de ani. 

După audieri și după administrarea materialului probator, polițiștii au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a bărbatului de 47 de ani, iar față de celălalt bărbat cercetările vor fi continuate în stare de libertate. Persoana reținută va fi prezentată, pe 8 februarie 2023, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați cu propunerea luării unei măsuri preventive.

Citit 2570 ori Ultima modificare Miercuri, 08 Februarie 2023 15:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.