Gălățeanul Marius Voineag, avizat de CSM pentru șefia DNA

Gălățeanul Marius Voineag, avizat de CSM pentru șefia DNA
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Procurorul Marius Voineag, propus de ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, pentru a prelua șefia DNA (Direcţia Naţională Anticorupţie), a primit astăzi aviz favorabil din partea Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Potrivit CSM, Marius Ionuţ Voineag a avut cinci voturi „pentru” şi unul „împotrivă”. Avizul CSM este consultativ, iar ultimul pas pentru instalarea la conducerea DNA este transmiterea propunerii către preşedintele Klaus Iohannis, care trebuie să emită decretul de numire.

Marius Voineag a câştigat concursul în faţa şefului DNA în funcție la acel moment, Crin Bologa, care după ce a fost respins s-a pensionat, la 51 de ani.

În vârstă de 41 de ani, Marius Voineag este gălăţean şi a absolvit Colegiul Național "Vasile Alecsandri" și Universitatea "Nicolae Titulescu" din București. Voineag nu a profesat niciodată în Galați, exercitându-și meseria în cadrul parchetelor de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, Tribunalului și Curții de Apel București, iar mai apoi la DIICOT - Structura Centrală şi Parchetul General.

Citit 2313 ori Ultima modificare Marți, 14 Martie 2023 20:47

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.