Ce sumă a scos un bărbat din buzunar pentru achiziționarea unor documente false

Ce sumă a scos un bărbat din buzunar pentru achiziționarea unor documente false
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Un bărbat, în vârstă de 33 de ani, a încercat să treacă de controlul vamal cu documente false, obținute cu peste 2.000 de euro.

Tânărul s-a prezentat luni, 1 mai, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea, pe sensul de ieșire din țară, în calitate de șofer al unui autoturism înmatriculat în Germania, pentru efectuarea formalităților de control necesare trecerii. Acesta a prezentat, pe lângă documentul de trecere a frontierei, un permis de ședere și un permis de conducere, cu fotografia și datele personale și însemnele Republicii Poloneze.

Deoarece polițiștii au avut suspiciuni cu privire la faptul că bărbatul ar deține documente false, actele prezentate au fost verificate suplimentar. Astfel, s-a stabilit că acestea nu îndeplinesc condițiile de formă și fond ale unora autentice, fiind total false. Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a plătit 2.300 de euro unei persoane din Polonia care i-a făcut rost de cele două documente.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale și conducerea unui vehicul fără permis de conducere, la finalizarea anchetei urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Citit 1320 ori Ultima modificare Joi, 11 Mai 2023 07:36

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.