Şoferul care a ucis doi oameni nu s-a prezentat la proces

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Curtea de Apel, ar fi trebuit să se judece ieri, recursul Parchetului împotriva deciziei de condamnare cu suspendare a lui Costel Agache, şoferul care a lovit cu maşina doi oameni şi a plecat de la locul accidentului, cadavrele soţilor Caloianu fiind găsite de către trecători în tufişurile de pe marginea şoselei.

Completul de judecată a fost, procurorul de şedinţă a fost, familia Caloianu, „posesoarea” tragediei fără margini, a fost, doar condamnatul a lipsit, acesta fiind motivul pentru care ieri nu s-a întâmplat absolut nimic în acest proces.

Anul trecut, în mai, soţii Caloianu au fost spulberaţi de maşina lui Agache. Pentru ucidere din culpă, el a primit trei ani cu suspendare din partea magistraţilor Judecătoriei.

Sentinţa a fost menţinută şi de Tribunal, iar acum este la cea de-a doua cale de atac, rămânând de văzut ce se va întâmpla, în condiţiile în care, pentru uciderea din culpă s-a format o practică în a se da pedepse cu suspendare, chiar dacă legea este mult mai dură.

Cei doi soţi ucişi au lăsat în urmă un copil, iar rudele lor au fost ieri în instanţă, unde li s-a spus că pot să stea acasă, fiindcă prezenţa lor nu mai este necesară. Cu puţin timp înainte de a fi strigaţi de judecători, familia adunată pe una din băncile din sală discuta despre ce ar trebui să le spună magistraţilor.

„Este liber….Ce fel de judecători sunteţi, asta trebuie să le spunem”, afirma şoptit mama unuia dintre soţii Caloianu. Din păcate nu au mai putut zice nimic, pentru că nu a fost nici un proces, acesta amânându-se pentru octombrie.

Citit 772 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.