Evaziune fiscală cu trei ani de puşcărie

Evaziune fiscală cu trei ani de puşcărie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

O infracţiune de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste două miliarde de lei vechi a dus la condamnarea a două persoane la trei ani de puşcărie fiecare. Cei implicaţi se numesc Stănescu Florica şi Sevastian, de loc din Iveşi, trimişi în judecată în stare de libertate, ultimul fiind acuzat doar de complicitate la această infracţiune.

Dosarul ne-a atras atenţia pentru simplu fapt că în ultimul timp pe rolul instanţelor am putut vedea mai multe astfel de cazuri în care este întâlnit acest nume de familie. Departe de noi gândul de a generaliza, însă, cel puţin pentru cei pe care i-am întâlnit până acum, acuzaţia a fost una singură – evaziune fiscală, iar prejudiciile nu sunt de neglijat, într-un astfel de caz paguba atinge nu mai puţin de 13 miliarde de lei vechi.

Acesta pe care-l prezentăm azi este singurul, deocamdată, pe care l-am găsit ca având şi o condamnare şi încă una cu privare de libertate, oamenii având însă calea recursului. Celor doi li se reproşează că vreme de doi ani, între 2004 şi 2006, au făcut afaceri dar fără să achite către bugetul statului impozitul pe profit şi TVA-ul.

Deşi firma era făcută pe numele unei femei, procurorii nu au scăpat din vedere că aceasta a fost plecată la muncă în străinătate în tot răstimpul în care s-au făcut afaceri. Tot procurorii au mai bătut în cuie şi faptul că singurii care s-au ocupat de achiziţii şi de scos bani din cont au fost cei doi concubini Stănescu, neplătitori de taxe şi impozite.

Această realitate, stabilită de anchetatori, a dus la un prejudiciu de 205.158 de lei, la un sechestru pe o casă de locuit din Iveşti, cu o suprafaţă de 234 de metri pătraţi, pe un teren în Galaţi de 3.300 metri pătraţi, bunuri ce-i aparţin ei şi pe un autoturism al cărui proprietar este el. Sechestrul a fost instituit de instanţă pentru acoperirea prejudiciului, iar de curând, Tribunalul le-a dat şi condamnările.

Citit 2019 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.