Șoferi pentru care permisul de conducere este opțional

Șoferi pentru care permisul de conducere este opțional
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Doi conducători auto, unul din județul Galați și unul din Republica Moldova, au fost depistați, în aceeași zi, la volanul unor mașini, în ciuda faptului că nu dețineau documentele legale.

Primul, un mătcaș de 24 de ani, a fost oprit în trafic pe raza localității de domiciliu, de un echipaj de poliție care îl știa cu probleme. "Așteptările" agenților au fost confirmate în urma verificării actelor, în sensul că șoferul nu avea permis de conducere, document ce îi fusese reținut ca efect al unei alte abateri la regimul rutier. Drept urmare, mătcașul și-a adăugat o nouă problemă la cele deja existente, în sensul că pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru conducere fără permis. Fapta este pedepsită cu închisoare între 1 și 5 ani.

Aceeași pedeapsă, la care se va adăuga și cea pentru contrafacerea unui permis de conducere, o riscă și un basarabean de 42 de ani, tras pe dreapta tot în apropierea Tecuciului. Moldoveanul a prezentat un permis ce părea emis de autoritățile din țara sa, dar care, pentru că nu avea toate elementele de autenticitate, a impus verificări suplimentare. Acestea au scos la iveală că documentul era un fals total, motiv pentru care basarabeanului i s-a deschis un dosar penal pentru conducere fără permis, fals material în înscrisuri oficiale și uz de fals, urmând ca polițiștii români să stabilească circumstanțele exacte în care acesta a dobândit actul și a condus cu el până în țara noastră.

Citit 3747 ori Ultima modificare Marți, 12 Septembrie 2023 20:11

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.