Anchetat pentru că nu și-a luat permis valabil

Anchetat pentru că nu și-a luat permis valabil
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Un tânăr de 22 de ani, din județul Galați, are probleme cu legea după ce a fost depistat la volanul unui ansamblu rutier pentru care ar fi avut nevoie de o categorie specială. Șoferul a fost tras pe dreapta la Măstăcani, de un echipaj al Poliției de Frontieră care a vrut să îi verifice documentele.

Permisul prezentat de tânăr avea, într-adevăr, specificate categoriile AM, B1, B, dar nu și categoria BE, necesară conducerii ansamblului format din autoturism și remorcă. În momentul în care i s-a adus la cunoștință acest aspect, șoferul a susținut că ajunsese în această situație nu din rea-credință, ci pentru că nu s-a informat complet, crezând că permisul pe care îl avea era valabil. Cu toate acestea, el s-a ales cu dosar penal.

”În cauză, colegii noștri efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană cu permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului respectiv, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care vor fi dispuse”, a precizat cms. Sorin Ene, purtătorul de cuvânt al STPF Galați. Pentru o astfel de faptă, legea prevede o pedeapsă cuprinsă între 6 luni și 3 ani de închisoare sau amendă. 

Citit 3516 ori Ultima modificare Luni, 15 Ianuarie 2024 16:35

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de remorcosu
    Marți, 16 Ianuarie 2024 09:49
    128.127.117.***
    LEGAT IN MORERCĂ si inchis tui grijania cui lo facut .pai cuuuum ma sâ nu ti informești în ligatură cu morerca?
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.