22 de ani de puşcărie pentru că şi-a ucis tatăl

22 de ani de puşcărie pentru că şi-a ucis tatăl
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Are de ispăşit ani buni de închisoare, 22 de ani şi 8 luni, pentru că şi-a ucis tatăl cu bestialitate. Asta au decis judecătorii pe 4 noiembrie anul acesta. Este unul din puţinele cazuri în care magistraţii  gălăţeni au recurs la o asemenea pedeapsă dură.

Sorin Istrate, zis „Kentosu”, l-a bătut pe tatăl său, Dinu Istrate, cu ganterele, până ce acesta şi-a dat duhul. Totul s-a întâmplat sub ochii soţiei victimei, femeia care i-a dat viaţă agresorului şi care nu a mai apucat să audă sentinţa. S-o  fi stins de supărare.

Cu timpul, anchetatorii au reuşit să contureze povestea dramatică a unor părinţi ţinuţi sub teroare de fiul lor - un tip în vârstă de 38 de ani, recidivist, care abia întors din puşcărie voia bani, iar dacă era refuzat, devenea violent. 

Un fiu rătăcit…

Pe Sorin Istrate, procurorii l-au trimis în judecată la începutul acestui an pentru omor calificat. Asasinatul s-a săvârşit în noaptea de 16 spre 17 aprilie 2008. În acel an, procurorii au reuşit să-i ia individului doar două declaraţii, una pe 17 aprilie şi alta pe 27 mai, după care bărbatul a fugit în Norvegia.

Sorin Istrate spunea acolo că, în noaptea fatidică, bătrânul a venit beat acasă. Tot el mai povestea că în jurul orei 4, a auzit o bufnitură în baie, iar când a ajuns acolo şi-a găsit tatăl în stare de inconştienţă.

Audiat ca martor, el a inventat o întreagă poveste. A spus că s-a urcat pe pieptul tatălui său în încercarea de a-l resuscita, iar când a văzut că totul este sortit eşecului, a chemat salvarea, dar şi pe sora lui. Asta a fost varianta lui, după care a dispărut.

Spaima de un om violent a dus la tăcere…

Ancheta iniţială nu a beneficiat de mărturii, rudele, cunoscând caracterul violent al lui Sorin, nu s-au înghesuit la declaraţii. Imediat după dispariţia acestuia, acum doi ani,  la sfârşitul lunii octombrie şi începutul lui noiembrie, martorii au început să se ivească, inclusiv mama lui Sorin a povestit cu lux de amănunte cum erau terorizaţi de fiu.

Ea a declarat şi ce s-a întâmplat în acea seară şi anume că Dinu fusese bătut cu sete de către Sorin. Cunoştinţe, dar şi rude confirmă apoi că bătrânul se temea pentru viaţa lui.

Pe 25 noiembrie 2008, judecătorii emit un mandat de arestare în lipsă şi  fiul rătăcitor este dat în urmărire. În Norvegia, Sorin Istrate este reţinut pe 16 august 2009 şi stă acolo după gratii până pe 18 decembrie 2009. Se pare că însuşi procurorul norvegian care l-a avut în anchetă a încasat vreo doi pumni de la Sorin.

Imediat după ce este adus în Galaţi, pe 29 decembrie 2009 se prezintă la instanţă, unde însă a refuzat să facă alte declaraţii.  Tribunalul Galaţi  l-a condamnat pentru 22 de ani. Timp suficient să reflecteze asupra faptelor sale. De data asta, într-o  închisoare românească.

Violenţă dusă la extreme!

Istoria morţii violente a fost lui a fost confirmată şi de necropsie, unde se arată că victima încasase o bătaie soră cu moartea. Dinu (67 de ani) a fost lovit cu ganterele în piept, iar acesta nu a fost un episod unic, scenele violente fiind o constantă în viaţa victimei.

Toate acestea reies din rechizitoriul Parchetului Tribunalului. Tot aici se arată că urmărirea penală împotriva lui Sorin a început pe 27 octombrie 2008, până la această dată cazul fiind înregistrat ca moarte suspectă.

Citit 931 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.