Tutunul dăunează grav libertății

Tutunul dăunează grav libertății
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galați au descoperit, în interiorul unui autoturism, aproximativ 2.200 de ţigarete de diferite mărci, cu timbru de acciză din Republica Moldova, deținute de două persoane de cetățenie română, soț și soție. Astfel, pe 05 martie, în jurul orei 06.30, pe timpul desfășurării unei misiuni specifice pe linia combaterii traficului cu bunuri accizabile, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galați, au oprit în trafic, în Galați, un autoturism marca Dacia Logan, înmatriculat în România.

Oamenii legii au constatat că în interiorul acesteia se aflau două persoane, cetățeni români, un bărbat și o femeie, ambii de 65 de ani. „În baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport și asupra persoanelor, ocazie cu care, colegii noștri au descoperit, în interiorul bagajelor personale, cantitatea de 110 pachete de ţigări, diferite mărci, cu timbru de acciză din Republica Moldova. În urma verificărilor în bazele de date, a reieșit faptul că în perioada 13.03.2023 – 23.10.2023, aceste două persoane au mai fost depistate deținând asupra lor anumite cantități de țigări, fiind sancționate contravențional pentru faptele săvârșite.

Conform prevederilor legale, deținerea de către o persoană pe teritoriul României de produse accizabile peste limita a 10.000 de țigarete, prin cumulare, constituie infracțiune, iar ţigările destinate comercializării, în valoare totală de aproximativ 1100 de lei, au fost ridicate în vederea confiscării”, ne-a declarat comisar șef Sorin Ene, purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră.

Citit 1665 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Martie 2024 16:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.