Dosarul şpăgii de la Finanţe a ajuns la Curtea de Apel

Dosarul şpăgii de la Finanţe a ajuns la Curtea de Apel
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Curtea de Apel se va judeca astăzi recursul împotriva deciziei de respingere dată de Tribunal cererii de eliberare pe cauţiune a lui Dumitru Mirică, fostul şef al Serviciului Contestaţii din cadrul Direcţiei Generale a Finaţelor Publice (DGFP). Solicitarea a fost depusă de mai bine de o lună de zile la Tribunal şi abia acum ajunge în recurs la Curtea de Apel.

Reamintim că Mirică a fost arestat, în august, ca urmare a unui flagrant în urma căruia a fost prins cu 1.000 de euro, sumă luată de la reprezentanţii unei firme ca să le rezolva favorabil o contestaţie, cel puţin asta au reţinut procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

Pentru a se ajunge la judecata cererii de eliberare pe cauţiune, inculpatul a fost obligat să achite 10.000 de lei. Deocamdată, prima instanţă i-a dat un răspuns negativ, iar dacă acesta va rămâne la fel şi la Curte, suma îi va fi înapoiată. Interesant este că cererea de eliberare pe cauţiune a fost depusă la Tribunal pe 23 august, încă înainte de a fi trimis în judecată, pe 31 august.

De atunci, abia pe 16 septembrie Tribunalul i-a dat un prim răspuns, după ce de-a lungul a trei termene de judecată a trebuit să fie rezolvate probleme legate de dosarul cauzei, care nu era ataşat cererii. Între timp, pe 31 august, a fost trimis în judecată, i s-a menţinut măsura arestării, i s-a judecat şi recursul declarat împotriva acestei decizii şi abia azi, la mai bine de o lună de zile de la depunerea solicitării de eliberare pe cauţiune, i se judecă recursul.

Citit 749 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.