Când pedeapsa e prea mare

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Are de executat cinci ani de puşcărie şi a venit la Judecătorie să i se mai reducă din pedeapsă. „E prea mare”, a îngăimat condamnatul. „Şi cât aţi vrea dumneavostră să fie?”, l-a întrebat magistratul. „Mai mică”, a spus el. „Bine şi de cât timp sunteţi condamnat?”, „De puţin timp”, a răspuns condamnatul.

„Şi văd că doriţi aplicarea lui 320 indice 1. Ştiţi ce înseamnă asta? Ce presupune? Aţi citit reglementările acestea?”, şi-a continuat judecătorul tirul întrebărilor, blocându-l pe condamnat, care a început să realizeze că ceva nu este în regulă.

Contestaţia la executare se face doar în anumite condiţii, pe care condamnatul nu le îndeplinea, iar articolul 320 indice 1 se referă la o procedură care presupune să-ţi recunoşti vinovăţia, lucru care simplifică judecarea dosarului, situaţie în care, din nou, el nu se afla.

În încheiere, magistratul i-a recomandat omului să citească reglementările pe care le-a invocat: „Pentru că o să aveţi destul timp să faceţi asta”, a conchis acesta. Este o realitate că mulţi dintre arestaţi uzează de orice fel de cerere pentru a ieşi la o „plimbare”, iar omul nostru venea de la Brăila, cu maşina penitenciarului, bineînţeles.

Citit 1052 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.