Un adolescent disperat şi-a dat mama în judecată

Un adolescent disperat şi-a dat mama în judecată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Mă simt mai în siguranţă alături de tatăl meu!” *

Dănuţ Iuga este un adolescent care a ieşit oarecum din tipare atunci când a ales să-şi dea mama în judecată. Ieri, Dănuţ a avut primul termen de judecată.

Acţiunea lui în instanţă sună cât se poate de sec: ordonanţă preşedinţială de reîncredinţare minor şi are un reclamant – pe Dănuţ, care are 16 ani - şi un pârât – pe mama lui. În spatele acestei petiţii inedite stă însă o dramă – băiatul vrea să fie încredinţat tatălui său şi nimeni nu pare să-l asculte.

Practic, acţiunea lui este strigătul disperat al unui copil care are sentimentul acut că totul se prăvăleşte în preajma lui, cu atât mai mult cu cât a încercat zadarnic să nu se ajungă aici.

„Eu nu am nimic cu mama, nu pot să spun că-i reproşez ceva. Nu ne întâlnim foarte des pentru că în timpul săptămânii stau la internatul Liceului Auto, iar la sfârşitul săptămânii merg la bunica din partea tatălui. Nu pot spune că ne-am certat, doar că eu mă simt mai în siguranţă alături de tatăl meu, el are mult mai multă grijă de mine decât mama”.

„Am fost extrem de dezamăgit atunci când am spus clar judecătorilor că vreau la tata, iar dumnealor m-au încredinţat mamei. Acesta este răspunsul meu vizavi de hotărârile judecătorilor care m-au ascultat, dar nu m-au înţeles”, ne-a spus ieri Dănuţ Iuga.

Acum băiatul se pregăteşte ca în vacanţa de iarnă să plece la tatăl lui, în Italia, iar pentru asta va avea nevoie de o procură semnată de mamă. Dănuţ trage nădejde că va primi actul, cu atât mai mult cu cât, ne-a spus el, a vorbit cu mama, iar aceasta în principiu este de acord.

Sentimentul de instabilitate

Teoretic, la vârsta pe care o are, Dănuţ poate face o acţiune în instanţă şi, cel mai probabil, judecătorii îi vor desemna un curator care să-i reprezinte interesele, dată fiind situaţia lui: încredinţat mamei, el este în litigiu cu ea. Interesant este că Dănuţ a trecut până acum pe la Judecătorie, unde magistraţii au decis să fie dat mamei.

Tatăl a făcut apel, dar judecătorii au păstrat prima decizie, iar acum dosarul va pleca în apel la Curte, cel puţin asta este declaraţia avocatului care i-a reprezentat interesele adultului şi implicit şi pe ale adolescentului.

„La Tribunal ne-au respins acţiunea şi vom face apel. Nu am văzut încă motivarea instanţei, dar un lucru este cert, eu am vorbit cu minorul de foarte multe ori şi ştiu ce îşi doreşte. Instanţa, din punctul meu de vedere, i-a indus un sentiment de instabilitate”.

„El nu a crezut niciun moment că instanţa nu va ţine cont de ceea ce vrea el, de aici şi dezamăgirea de care a avut parte atunci când s-a trezit că dorinţa i-a fost încălcată. Din punctul meu de vedere, un minor nu trebuie constrâns de nicio normă de drept şi cred că, dacă a recurs la acest gest, copilul speră că aşa va fi ascultat”, ne-a declarat avocatul Beatrice Martiş.

Acţiunea lui Dănuţ deja a primit un termen de judecată pentru luna ianuarie 2011 şi din informaţiile pe care le deţinem este foarte posibil să fie mutată la Judecătoria Lieşti.

Citit 1477 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.