Dispărut după ce şi-a hăcuit nevasta

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Acuzat de tentativă la omor deosebit de grav, Florin Oană a fost judecat în lipsă, iar acum instanţa urmează să-i dea o pedeapsă pentru fapta gravă pe care a comis-o.

Anul acesta, în aprilie, Elena Oană, o femeie gravidă în luna a cincea, a fost bătută şi înjunghiată de soţul ei, care nu a ţinut cont nici de starea ei, nici de cei doi copii ai lor, sub ochii cărora s-a petrecut grozăvia. Florin Oană i-a aplicat acelaşi tratament şi soacrei lui, care a avut curajul de a o adăposti în casa ei pe Elena.

Povestea a ţinut capul de afiş al ziarelor în această primăvară, iar instanţa gălăţeană şi-a făcut cercetarea fără a-l avea în boxă pe protagonist, care „beneficiază” şi acum de un mandat de arestare în lipsă.

Pe 8 decembrie, judecătorul le-a audiat pe măicuţele care au adăpostit-o în acea noapte pe Elena şi pe copilele ei, pentru a  le scăpa de furia agresorului. Reamintim că Elena a stat zile în şir în spital deoarece a suferit câteva intervenţii chirurgicale după ce cuţitul i-a secţionat măduva spinării.

Procurorii au cerut pedeapsa maximă prevăzută pentru o astfel de faptă, dar şi obligarea inculpatului de a achita 27.646 de lei către spitalele unde au fost internate victimele lui.

Avocatul din oficiu al lui Florin Oană a cerut instanţei ca la luarea unei decizii de condamnare să se ţină cont de faptul că bărbatul a… chemat salvarea, că s-a luat cu mâinile de cap şi a strigat: „Aoleo, ce-am făcut!!!”, spunând că-i pare rău.

Apărătorul a mai spus că trebuie avut în vedere şi faptul că Florin Oană a acţionat sub impulsul geloziei, pentru că soţia l-a părăsit.

Ultima susţinere a avocatului s-a referit la culpa victimei care… nu a anunţat autorităţile că este bătută.

Citit 667 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.