Vama coafează regulile de la 1 ianuarie 2011

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Elaborat de Comisia Europeană, un pachet de măsuri de securitate cu privire la comerţul internaţional de mărfuri va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2011.  Modificările vor permite autorităţilor vamale să efectueze controale mai rapide şi ţintite.

A fost introdusă obligaţia operatorilor economici (sau alte persoane împuternicite de aceştia)  de a transmite autorităţii vamale informaţii prealabile intrării-ieşirii mărfurilor în sau din teritoriul vamal al Comunităţii, prin depunerea la autoritatea vamală a unei declaraţii sumare de intrare-ieşire.

Scopul introducerii acestei obligativităţi este de a proteja teritoriul UE la intrarea/ieşirea produselor periculoase şi de a veni în întâmpinarea noilor cerinţe în comerţul internaţional privind securitatea şi siguranţa.

Vor exista schimburi electronice de informaţii de risc între administraţiile vamale ale statelor membre, criterii comune pentru siguranţă şi securitate, precum şi domenii comune prioritare de control.

În directă legătură cu autoritatea vamală rămân operatorii economici care fac transport internaţional şi operaţiuni de import-export.

Citit 636 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.