Fapte de corupţie "atacate" din toate părțile

Fapte de corupţie "atacate" din toate părțile
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În toate cele trei cazuri de corupţie judecate în ultima perioadă la Galaţi, atât Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Serviciul Teritorial Galaţi, cât şi inculpaţii au apelat la căile de atac.

Fostul arhitect şef al Primăriei, Ion Banaş, dar şi cea care a fost trimisă în judecată alături de el, Luminiţa Micuţă, au atacat decizia Tribunalului. Magistraţii de aici l-au condamnat pe fostul arhitect şef la patru ani și jumătate de puşcărie pentru luare de mită. Lui i s-a reproşat faptul că ar fi luat bani de la patru persoane cărora trebuia să le întocmească acte pentru ridicarea unor construcţii sau pentru extinderi.

Luminiţei Micuţă i s-a reproşat faptul că ar fi luat legătura cu unul dintre denunţători şi ar fi încercat să intervină pentru ca acesta să-şi retragă plângerea. Ea a primit un an de închisoare cu suspendare. În rest, prin decizia Tribunalului, casa de la Lepşa a lui Banaş se află sub sechestru, acesta fiind obligat să achite 5.600 de euro, respectiv 2.700 de lei părţilor vătămate, iar statului trebuie să-i plătească 5.500 de lei contravaloarea anchetei şi a procesului penal.

Micuţă trebuie să achite 1.500 de lei statului. Ambii au atacat decizia primei instanţe, aşa cum a făcut-o şi DNA-ul.

Dumitru Mirică, fostul şef al Serviciului Contestaţii din cadrul Direcţiei Generale a Finanţelor Publice a primit o condamnare de trei ani de închisoare, fiind obligat să achite statului 10.000 de lei, ca şi cheltuieli cu ancheta şi procesul. El a fost arestat şi trimis în judecată pentru luare de mită. În august, procurorii l-au prins luând, de la patronul unui magazin de bijuterii, 1.000 de euro. Banii erau destinaţi „rezolvării” unei contestaţii. Atât fostul şef al Contestaţiilor din Finanţe, cât şi cei de la DNA au atacat soluţia Tribunalului.

Ultimul pe lista de astăzi este fostul şef al Direcţiei Urbanism din Primăria Galaţiului, Silviu Vlasie. Acesta a trecut de două instanţe, iar acum va merge la ultima, Înalta Curte, unde i se va judeca recursul. Condamnat de Tribunal la patru ani de puşcărie cu executare, Vlasie judecat în stare de libertate, a atacat decizia la Curtea de Apel, care i-a transformat-o în trei ani de închisoare, dar cu suspendare. El a fost trimis în judecată în octombrie 2007, iar prima condamnare a primit-o în ianuarie 2011, la începutul lui noiembrie, Curtea de Apel i-a schimbat în parte sentinţa, iar acum rămâne de văzut ce va decide ultima instanţă.

Citit 3165 ori Ultima modificare Luni, 14 Noiembrie 2011 19:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.