Doi arestaţi şi jumătate în afacerea "Ţigareta de Galaţi"

Doi arestaţi şi jumătate în afacerea "Ţigareta de Galaţi"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La aproape două săptămâni de la declanşarea scandalului „Ţigareta de Galaţi”, doar două persoane au ajuns după gratii. Este vorba despre Jenică Bujoreanu, şoferul tractorului doldora de ţigări interceptat la Slivna, care a primit mandat de arestare imediat după ce a fost reţinut, şi despre Daniel Marcel Sârghe, proprietarul uneia dintre cele două autoutilitare pline cu ţigări, descoperite în aceeaşi zi, care a fost încătuşat abia ieri. Un al treilea, şoferul celei de-a doua autoutilitare descoperite de poliţişti, Ionuţ Vulpe, este dat deocamdată dispărut.

Vineri, pe rolul Tribunalului Galaţi s-a aflat dosarul venit de Târgu Bujor în care se aflau două nume: Daniel Marcel Sârghe şi Ionuţ Vulpe. Primul a fost reţinut după ce s-a stabilit că este proprietarul uneia dintre cele două maşini abandonate. Deşi a fost propus spre arestare încă de săptămâna trecută, magistraţii din Târgu Bujor l-au lăsat liber. Ieri, la recursul procurorilor, judecat la Galaţi, Sârghe a declarat în faţa completului format din trei judecători că maşina i-a fost furată din faţa porţii.

Se pare, însă, că, spre deosebire de cei de la Târgu Bujor, magistraţii Tribunalului nu au crezut această variantă, din moment ce au dispus ca arestarea lui să se facă imediat. În schimb, potrivit procurorului, dosarul lui Ionuţ Vulpe s-a disjuns de cel al lui Daniel Sârghe. Motivul l-am găsit atât în comunicatul de presă al Poliţiei, unde se arată că individul „se sustrage cercetărilor”, cât şi pe site-ul Judecătoriei Târgu Bujor, unde se precizează că s-a amânat judecata dosarului din cauză că magistraţii s-au abţinut dar şi pentru că individul nu a ajuns în sală.

Cert este că Ionuţ Vulpe, chiar dacă absentează, este propus pentru arestare, iar judecata este programată pentru data de 28 noiembrie.

Pe 6 noiembrie, Bujoreanu Jenică a fost reţinut şi apoi arestat pentru contrabandă după ce a fost prins în Bereşti conducând un tractor în care au fost găsite 267.480 de pachetet cu ţigări. Imediat după reţinerea acestuia, „în cadrul aceleiaşi activităţi infracţionale”, după cum se menţionează într-un comunicat de presă al Poliţiei, a fost găsită o autoutilitară abandonată în Pădurea Adam, în care se aflau 95.000 de pachete de ţigări, timbrate în Republica Moldova. Ulterior, la 6 kilometri distanţă de pădure, pe raza localităţii Rădeşti, a mai fost găsită o autoutilitară în care au fost lăsate de izbelişte 60.092 de pachete cu ţigări.

Citit 3885 ori Ultima modificare Vineri, 18 Noiembrie 2011 23:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.