Condurii... discordiei de la Teatrul Muzical

Condurii... discordiei de la Teatrul Muzical
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Într-un litigiu de muncă, Florin Melinte a plătit din banii Teatrului Muzical 1.500 de lei unei firme de avocatură pentru ca avocaţii să-l apere în instanţă

Lucrează în Teatrul Muzical şi din cauza numărului foarte mic pe care-l poartă la picior a fost nevoită să-şi cumpere singură pantofii pentru scenă. La un moment dat s-a lovit de o situaţie tare ingrată. Directorul instituţiei de cultură, pe atunci Florin Melinte, a dat o dispoziţie, prin care la finalul stagiunii, în iulie 2010, a cerut să fie strânse toate lucrurile personale din cabina coriştilor. Aşa s-a ajuns în situaţia în care pantofii Iuliei Carmen Florea au poposit într-un sac. Angajată a corului Teatrului, aceasta nu a putut decât să accepte situaţia şi să încerce să se descurce într-un fel, mai exact cumpărându-şi o altă pereche de încălţări. Dând parcă totul uitării, în februarie 2011, în timpul unei repetiţii, directorul a întrebat-o unde-i sunt …pantofii, iar Iulia Carmen Florea i-a amintit de dispoziţia pe care el însuşi a dat-o.

I-a ştirbit autoritatea, amintindu-i

Lucrurile, din păcate, nu s-au oprit aici. Florin Melinte a cerut ca angajata să apară în faţa Comisiei de Disciplină din cauză că …l-ar fi acuzat că i-a furat pantofii. Fostul director a susţinut în favoarea solicitării sale că acest lucru a fost de natură a-i ştirbi autoritatea, cu atât mai mult cu cât discuţia s-a purtat în faţa invitaţilor şi a colaboratorilor care participau la repetiţiile spectacolului „Sânge Vienez”. Ca urmare a acestor învinuiri, Iulia Carmen Florea a primit din partea Comisiei de Disciplină un avertisment, considerat de angajată extrem de nedrept. Acesta fiind motivul pentru care s-a adresat Tribunalului, care i-a dat câştig de cauză.

„Scena scandalului” povestită în Tribunal

În timpul procesului, salariata Teatrului Muzical a chemat în ajutorul său martori, printre care s-a numărat chiar femeia care a primit dispoziţii de la Melinte să ia tot ce se afla în cabină. În septembrie, martora le-a declarat magistraţilor că s-a conformat ordinelor şefului său şi a luat „condurii”. „Dat fiind numărul mic pe care aceasta îl poartă, instituţia a fost în imposibilitatea de a-i asigura şi pantofi de scenă, aceasta fiind nevoită să-şi aducă o pereche de acasă. Lucrurile personale găsite în cabină au fost puse de mine într-un sac menajer care a fost dus în biroul doamnei secretare”, a spus angajata. Tot ea a povestit şi „scena scandalului”, precizând că Melinte nu şi-a amintit să fi dat o astfel de dispoziţie. „Directorul nu a fost acuzat că ar fi furat pantofii, contestatoarea i-a amintit doar de dispoziţia dată…La această discuţie au participat aproximativ 60 de persoane, toţi salariaţi ai Teatrului, cu excepţia regizorului care era din Bucureşti”

O casă de avocatură l-a apărat pe director

Judecătorii i-au dat câştig de cauză angajatei care a scăpat astfel de avertismentul dat de Comisia de Disciplină a Teatrului, la solicitarea lui Florin Melinte. Magistraţii au arătat în motivarea deciziei lor că atâta vreme cât directorul nu a făcut diligenţe pentru a-i asigura vestimentaţia de scenă salariatei, ea cumpărându-şi singură pantofi, este foarte grav că i-a confiscat. Tot din filele dosarului se poate vedea că directorul Teatrului de atunci a fost apărat în instanţă de o firmă de avocatură care a încasat pentru serviciile oferite 1.500 de lei, din banii instituţiei de cultură.

Citit 1880 ori Ultima modificare Luni, 21 Noiembrie 2011 23:43

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.