Ei vor recuperarea a 4,2 milioane de euro, CL spune că n-are

Ei vor recuperarea a 4,2 milioane de euro, CL spune că n-are
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

* Primarul Galaţiului, întregul Consiliu Local şi două funcţionare de la Trezorerie s-au ales cu plângeri penale la DNA

Moştenitorii celor 15.000 de metri pătraţi din cartierul Ţiglina III care au de încasat de la Consiliul Local 4,2 milioane de euro sunt departe de a-şi fi terminat lupta cu instituţiile statului. Avocatul celor doi, Alexandru Păun, ne-a spus că are în jur de 40 de dosare prin care încearcă să obţină, în numele clienţilor săi, ceea ce li se cuvine moştenitorilor printr-o decizie definitivă şi irevocabilă obţinută după mai bine de zece ani de  procese.  Păun ne-a mai spus că are şi o cerere de strămutare pentru unul din dosare. Printre zecile de procese se numără şi „validarea de poprire”, pe care a pierdut-o la Judecătorie. Este vorba despre o acţiune în instanţă prin care avocatul a încercat să pună poprire pe conturile Trezoreriei, pentru a recupera, în numele clienţilor săi, fabuloasa sumă de 4,2 milioane de euro.

Procese şi plângeri penale

Acţiunea a pierdut-o la Judecătorie, pe motiv că „persoana” chemată în judecată, Consiliul Local, nu are personalitate juridică, nici patrimoniu şi nici cont la Trezorerie. Chiar dacă avocatul a dus în instanţă dovezi că pe acel cont, care ar fi al Consiliului Local Galaţi, au mai fost puse popriri de către alte persoane, acest lucru nu a fost de ajuns, magistraţii dând câştig de cauză „forului legislativ” al Galaţiului. Acum dosarul se află în apel la Tribunal, iar Alexandru Păun ne-a spus că din cauză că nu li se dă clienţilor săi ceea ce li se cuvine, ca urmare a unei hotărâri judecătoreşti, a făcut două plângeri penale care au ajuns pe masa procurorilor Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Una este împotriva primarului Dumitru Nicolae şi a întregului Consiliu Local, şi alta pe numele a două funcţionare de la Trezoreria Galaţiului.

Edilul şi CL-ul, la DNA

Primarul şi consilierii au fost învinuiţi de Păun de abuz în serviciu, fals şi uz de fals, iar celor de la Trezorerie li se reproşează faptul că au refuzat poprirea. Ambele acţiuni se află în faza de început, motiv pentru care Păun ne-a mărturisit că speră ca urmărirea penală să demareze cât mai curând. Surse din cadrul DNA Serviciul Teritorial Anticorupţie (STA) Galaţi ne-au confirmat existenţa celor două plângeri. Nu trebuie uitat că tot în rândul acţiunilor menite să ajute recuperarea sumei 4,2 milioane de euro se înscriu şi procesele prin care Păun a reuşit să pună sechestru pe mai multe imobile care figurau la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (OCPI) ca fiind ale Consiliului Local.

Deşi spune că nu are proprietăţi, CL a atacat OCPI

Interesant este însă că „forul legislativ” al Galaţiului are la rândul său  24 de acţiuni prin care a chemat în judecată atât OCPI, cât şi pe cei doi moştenitori, Eugen Sima şi Cristian Tudose, asta întâmplându-se după ce aceştia au instituit sechestru pe anumite imobile. Cel mai cunoscut caz este al casei din strada Mihai Bravu, care, potrivit lui Păun, le aparţine acum celor doi moştenitori. Pe rolul instanţelor au mai existat dosare prin care se cerea instituirea de sechestru judiciar pe un imobil de pe strada Fraternităţii, numărul 1; un altul în Micro 39C -  Blocul J5, parter, altul în strada Domnească –  la numărul 13, Blocul L, parter, un altul în strada Cuza 32 şi altul la Vânători, tarlaua 168, parcela 898-3, unde se află o bază de ecarisaj.

Maria Fabian

Citit 2923 ori Ultima modificare Luni, 21 Noiembrie 2011 23:50

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.