Patru inculpaţi din dosarul Chiaburu au vrut libertate

Patru inculpaţi din dosarul Chiaburu au vrut libertate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Doi dintre cei care sunt judecaţi pentru moartea lui Maricel Nicolau, zis Chiaburu, au făcut recurs la prelungirea măsurii arestării, dar Curtea de Apel a respins solicitările lor. Acest lucru vine după ce Tribunalul, acolo unde procesul a început deja, a bătut în cuie mandatele de arestare pentru încă o lună de zile. De asemenea, magistraţii Tribunalului au respins cererile celor patru inculpaţi: Aurelian Stănescu, Valeriu Stănescu, Costel Marian Stănescu şi Toader Vilson (fost Stănescu). Toţi patru sunt acuzaţi de asasinarea lui Chiaburu, petrecută în decembrie 2010, la restaurantul chinezesc din Galaţi.

Pentru prima dată, Aurelian şi Valeriu Stănescu au solicitat magistraţilor să le fie înlocuită măsura arestării cu obligarea de a nu părăsi localitatea. De asemenea, Costel Marian Stănescu şi Toader Vilson au vrut ca arestul să le fie schimbat cu decizia de a nu pleca din Galaţi sau din ţară.

La Curtea de Apel Galaţi au ajuns doar ultimii doi pentru a ataca decizia Tribunalului prin care arestul a rămas în vigoare, dar fără a avea câştig de cauză. De menţionat este faptul că Aurelian şi Valeriu Stănescu şi-au recunoscut vina de a-l fi ucis pe Chiaburu, în vreme ce Toader Vilson şi Costel Marian Stănescu nu au făcut asta, ei spunând că în ziua crimei erau plecaţi din oraş, undeva în Urziceni, la o judecată ţigănească.

Citit 2490 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Noiembrie 2011 23:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.