Tânăra acuzată că a ţepuit un francez îndrăgostit a primit o pedeapsă de şase ani de puşcărie

Tânăra acuzată că a ţepuit un francez îndrăgostit a primit o pedeapsă de şase ani de puşcărie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Tribunalul i-a condamnat fosta iubită la şase ani de puşcărie. Ea trebuie să-i restituie cei 195.000 de euro cu dobândă. Alături de ea a picat şi un tăinuitor

Gălăţeanca Alexandra Diana Hatvani, cea de care s-a îndrăgostit un francez în vârstă de 61 de ani, dăruindu-i 195.000 de euro, s-a ales cu şase ani de închisoare pentru înşelăciune. De curând, Tribunalul Galaţi a stabilit că tânăra nu a primit un dar, ci a comis o înşelăciune. Reamintim că în urmă cu doi ani, francezul  Claude Francois Poujol s-a plâns autorităţilor că şi-a părăsit ţara natală pentru graţiile gălăţence. Omul, separat de soţia sa cu care are doi copii, a sperat că-şi va întemeia o familie cu Alexandra, pe care a cunoscut-o în Spania într-un club.

Poujol a susţinut că tânăra l-ar fi convins să se mute în Galaţi, unde urma să cumpere un apartament, o maşină şi să-şi deschidă o agenţie imobiliară. Francezul a obţinut cei 195.000 de euro prin vânzarea unui apartament care aparţinea şi soţiei lui. Tot el a susţinut că Alexandra Diana a fost cea care l-ar fi făcut să transfere banii în contul ei, după care s-a întâmplat şi despărţirea. Fata l-ar fi sunat, mulţumindu-i pentru cadoul generos, spunându-i că i-a lăsat 2.000 de lei ca să se întoarcă în Franţa.

Alături de Alexandra Diana se mai află şi Cristian Lazăr, acuzat de tăinuire. Acesta s-a ales cu doi ani de închisoare, dar pentru că mai are o condamnare de doi ani, acum el va avea de executat patru ani de puşcărie. Pe deasupra, cei doi sunt obligaţi să restituie sumele de bani, Lazăr având sechestru pe apartament, maşină, dar şi pe conturi. Alexandra trebuie să înapoieze francezului 195.000 de euro cu dobândă, banii urmând a fi transformaţi în lei la cursul zilei în care va face plata, iar Lazăr împreună cu Alexandra va achita 29.400 de euro, dar şi suma de  221.664,60 lei cu dobânzile aferente.

Sentinţa nu este definitivă, apelul fiind deja declarat de cei doi împricinaţi. Plângerea penală a fost depusă de Poujol în ianuarie 2010, Parchetul de pe lângă Tribunal făcând cercetări şi trimiţându-i pe cei doi în judecată anul acesta, în aprilie, iar în noiembrie au avut parte de o primă decizie judecătorească. Cei doi au fost judecaţi în stare de libertate şi vor rămâne aşa până când hotărârea va trece prin toate căile de atac.

Citit 5537 ori Ultima modificare Vineri, 25 Noiembrie 2011 23:27

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.