Un fost comisar şef acuză de după gratii

Un fost comisar şef acuză de după gratii
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ofiţerul de informaţii Aurel Mihăiţă Manea, trimis în judecată pentru luare de mită, a fost ieri în sala Curţii de Apel, unde a atacat mandatul de arestare emis de Tribunalul Brăila. Manea a fost acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) că a luat mită 4.500 de lei ca să intervină pe lângă anchetatori pentru restituirea unor tractoare.

Aceştia din urmă lucrau într-un dosar în care se ancheta un furt comis în Franţa. Era vorba de utilaje agricole, care au fost cumpărate de nişte brăileni. Tractoarele au fost indisponibilizate pe timpul anchetei, de aici iscându-se toată tevatura. Comisar şef în cadrul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă (DGIPI), Aurel Mihăiţă Manea a spus ieri că toate informaţiile pe care le-a obţinut graţie muncii sale le-a dat mai departe celor care se ocupau de anchetă. Avocatul său a afirmat că „nea Mihai” la care se referă cei din convorbirile înregistrate ar fi viceprimarul comunei Ulmi, Mihai Turtoi, şi nicidecum clientul său.

S-a vorbit şi despre faptul că denunţătorii din acest dosar sunt liberi şi că au primit câte şase luni cu suspendare, că dosarul ar fi „o făcătură”, dar şi despre faptul că nu a existat flagrant. Apărătorul a spus că a făcut cerere de strămutare a acestui dosar şi că are termen la Înalta Curte pe 8 februarie. Manea le-a spus şi el magistraţilor gălăţeni că informaţiile pe care le primise ar duce la un primar, viceprimar, dar şi un procuror. Judecătorii i-au respins însă recursul, Manea urmând să-şi petreacă următoarea perioadă după gratii.

Citit 3203 ori Ultima modificare Vineri, 23 Decembrie 2011 00:05

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.