DIICOT acuzat de comportament abuziv

DIICOT acuzat de comportament abuziv
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Sunt dată afară ca un gunoi tocmai de cei puşi să apere legea”
A venit la redacţie pe 22 decembrie ca să ne relateze că a fost dată afară din sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi. Oltiţa Manafu ne-a lăsat o petiţie prin care arată că a făcut o plângere penală la această instituţie împotriva mai multor persoane din conducerea societăţii Electrica. În acea zi a mers la DIICOT Galaţi pentru a mai duce nişte acte pe care le considera utile plângerii pe care o întocmise. „În ziua de 22 decembrie, am fost jignită, ameninţată şi dată afară din sediul DIICOT Galaţi de un individ - nu-l pot numi procuror, deoarece nu mi-a făcut onoarea să-şi spună numele”, arată femeia în petiţia lăsată la redacţie.

Dorea să depună un act la dosarul de la DIICOT
Oltiţa Manafu ne-a explicat pe larg în scrisoarea sa că a mers la Crima Organizată după ce a fost chemată la Poliţie ca să dea declaraţii în legătură cu reclamaţia sa, dar şi după ce a aflat că a fost căutată de cei de la Electrica. „Am găsit în uşă o hârtie prin care mi se spunea că am opt estimări consecutive (citiri contor), lucru neadevărat deoarece eu am contract abia de trei luni”, a arătat Oltiţa Manafu, care ne-a explicat că aceasta era hârtia pe care dorea să o lase procurorului DIICOT.

„Hai afară!”
Ea a povestit că mai întâi i s-a spus că cel pe care-l căuta era plecat la Palatul Justiţiei. A revenit după câteva ore la sediul DIICOT, dar i s-a zis că procurorul respectiv a ieşit pentru puţin timp, aşa că a ales să-l aştepte. După câteva minute, „un individ îmbrăcat în haină albastră de fâş” a întrebat-o în ce problemă a venit. Oltiţa Manafu a redat exact dialogul care a avut loc, continuând cu scena în care susţine că fost dată afară. „Mi-a dat liber. «Hai afară!» Întrebându-l dacă este instituţie privată şi dacă eu nu am drepturi de cetăţean liber şi de ce mă dă afară, a început să mă ameninţe că mă dă afară cu sirenele şi mi-a întărit faptul că «Da» mă dă afară din sediul DIICOT. Cred că este inutil să mai fac vreun comentariu că în ziua de 22 decembrie sunt dată afară ca un gunoi tocmai de cei puşi să apere legea”, şi-a încheiat femeia plângerea lăsată la redacţia "Vieţii libere".

Răspuns sec
Am încercat să aflăm punctul de vedere al instituţiei care este acuzată de un asemenea tratament. „Persoanele care sunt nemulţumite de mersul anchetelor şi care demonstrează că au un interes legitim în cauze, aflate în instrumentarea DIICOT ST Galaţi pot sesiza astfel de aspecte conducerii în cadrul programului de audienţe, care se desfăşoară în fiecare zi de marţi, între orele 10.00 şi 12.00”, ne-au transmis cei de la DIICOT, fără a dori să intre în polemică vizavi de această reclamaţie.

 

Citit 4234 ori Ultima modificare Marți, 27 Decembrie 2011 19:40

10 comentarii

 • postat de Ionut Florea
  Vineri, 17 Februarie 2012 03:20
  Am un prieten retinut de 4 luni,nu a fost inca judecat! Sta in celula cu inca 12 pers retinute similar.
  Prietenul meu a fost arestat in baza unor convorbiri din care ar fi reiesit ca este consumator di dealer de canabis.Doar atat au impotriva lui,i-au rascolit casa/verificat mailuri-laptop/inregistrari peste inregistrari,mai ceva ca la un caz Al Qaeda! Mai multe detalii despre eveniment puteti gasi aici: http://www.viata-libera.ro/eveniment/23912-tecuci-cvartet-de-traficanti-de-droguri-%E2%80%93-neutralizat-video

  Va prezint in continuare bugetul alocat pentru Aparare si Ordine Publica 2011:
  1.Salarii - 2,7 Miliarde E
  2.Servicii - 275 Milioane E
  3.Capital - 250 Milioane E
  4.Frontiera - 200 Milioane E
  5.Puscarii - 150 Milioane E (2800Ron/luna/detinut)
  Total buget alocat 2011 - 3,5 Miliarde E !!!!!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de POPPEL
  Joi, 29 Decembrie 2011 02:17
  Respect,cu deosebit respect nea GALCA,te rog de poti,uita-te in urma sa vezi ce monstrii,si in ce MONSTRII s-au transformat cei pe care i-ai crescut-PRFESIONAL-.T e rog,de poti,iarta-ma pentru cele comentarii.Hai va PUP.POPPEL.
  0
  0
  Raportează
 • postat de POPPEL
  Joi, 29 Decembrie 2011 02:10
  VINERI seara la orele 23'00 trecute FIX primesc marfa.CocaINA,MarijuANA.Adresa?,etv GALATI.Traiasca ai nostrii PROCURORI de KATIFEA.Nu de moarte ma tem,ci vecinicia EI. Pricepi tu,domnule ce vrei A ti se zice dom'PROCUROR?PUSCARIA?e mic COPIL in comparatie cu ce ni,si vi SE se pregateste.Hai va PUP.POPPEL
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 28 Decembrie 2011 18:35
  Nu vedeti padurea din cauza copacilor, flacai ! Din pacate, legea romana nu ofera un mijloc de aparare de reclamagii pentru institutiile statului. Uitandu-ma mai atent in ochii cucoanei din poza, tare am impresia ca e aia pe care o violeaza vecinii prin pereti, insa nu bag mana in foc. Revenind, ce sa cauti la DIICOT cand te someaza Electrica, o sa aflu probabil in urmatoarea viata. Mi-ar placea sa ii ia cineva de guler si sa ii arunce pe treptele Palatului de justitie si pe sifiliticii de frunza marin, belcin victor si altii ca ei, ca sa nu mai fie sedinte de judecata cu 80% reprezentate de procesele lor, insa ... Nemultumirea oamenilor nu trebuie sa fie indreptata impotriva procurorilor ci a legii care le permite sa faca ce vor, si aici am in vedere in principal presiunea pe care o pun pe judecatori in momentul in care vin cu dosarul la instanta vineri seara la 11 de exemplu. Acolo e problema si dispretul fata de cetatean, nu ca au aruncat-o pe dementa asta pe scari. Bahto delo !
  0
  0
  Raportează
 • Miercuri, 28 Decembrie 2011 18:32
  Accesati Portalul Justitiei : http://portal.just.ro, apoi luati pe rand sectiunile cu Judecatoria, Tribunalul si Curtea de Apel. Introduceti "Manafu Oltita" si sa vedeti ce de dosare exista. Se pare ca a fost condamnata in trecut pentru fraude.
  Tam-Tam degeaba. O incurcatura in acte facuta de Electrica (care se va descurca foarte simplu, ca doar sunt documente) nu este de competenta DNA sau DIICOT. La factura lunii urmatoare se regularizeaza si gata.
  Sufoca procurorii specialisti in coruptie si crima organizata cu toate prostiile. Doar nu vin mascatii sa ii citeasca contoarul de curent.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Electrica
  Miercuri, 28 Decembrie 2011 14:59
  Inainte de a comenta si de catre toti comentatorii , le as propune sa gandeasca din cealalta ipostaza si anume DIICOT nu este sediul unui maidan , sau a vreunei poste centrale in care intra si iese cine vrea , apoi serviciul celor deacolo este intr-un oarecare anonimat ca nu cred ca unul din comentatorii de mai jus sta acasa cu frica sau teama ca clanul nu stiu care ii sparge usa si asa mai departe .
  Din ceea ce am citit nu cred ca ELECTRICA este vreo crima organizata si nici vreun obiect al vreunui terorism asa ca nu vad de ce anume Dna ..... a fost nevoita sa mearga la sediul lor pentru a depune la dosar ceea ce putea face si la Tribunal si mai ales ca putea depune la dosar si pur si simplu prin posta cu confirmare de primire .
  Asa ca Justitia sa isi faca dreptatea si uneori trebuie lasata sa isi faca dreptatea .
  0
  0
  Raportează
 • postat de Gheorghe Galateanu
  Miercuri, 28 Decembrie 2011 14:17
  La DIICOT Galati este o cloaca de procurori care s-au nasit intre ei, pentru a se proteja impotriva oricarui cetatean onest care indrazneste sa-i deranjeze! Ciafalon, seful, l-a nasit pe Pacurariu, care l-a randul lui l-a nasit pe Carare. Orice plangere se depune acolo este respinsa ca nefondata, se obtin mandate de interceptare pe banda rulanta fara nici o dovada depusa la dosar si orice ancheta se bazeaza pe intimidare! CSM-ul si Kovesi sa faca mai repede o ancheta!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Vasile Voievodul
  Miercuri, 28 Decembrie 2011 12:32
  Asta trebuie sa fie jegul ala de Sorin Carare, ca numai el e in stare de asa ceva. Mai era si Ceafalon, inculpatul pentru trafic de influenta in dosarele pe care le instrumenta
  0
  0
  Raportează
 • postat de eu
  Miercuri, 28 Decembrie 2011 09:15
  Diicot-ul face abuz de putere mai tot timpul.Distrug totul fara motive , dupa care isi cer scuze ca au gresit adresa .Dauna cine o plateste.Normal procurorii le dau tot lor dreptate ,deoarece lucreaza impreuna.Unica solutie este sa mergi peste iei si sa le arunci cu molotov.Oricum lege nu exista .Ai bani scapi(nu suporti detentie)nu ai mergi la mititica.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Adi
  Miercuri, 28 Decembrie 2011 08:43
  Niste gunoaie, la fel ca in toate institutiile de stat.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.