DIICOT acuzat de comportament abuziv

DIICOT acuzat de comportament abuziv
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Sunt dată afară ca un gunoi tocmai de cei puşi să apere legea”

A venit la redacţie pe 22 decembrie ca să ne relateze că a fost dată afară din sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi. Oltiţa Manafu ne-a lăsat o petiţie prin care arată că a făcut o plângere penală la această instituţie împotriva mai multor persoane din conducerea societăţii Electrica. În acea zi a mers la DIICOT Galaţi pentru a mai duce nişte acte pe care le considera utile plângerii pe care o întocmise. „În ziua de 22 decembrie, am fost jignită, ameninţată şi dată afară din sediul DIICOT Galaţi de un individ - nu-l pot numi procuror, deoarece nu mi-a făcut onoarea să-şi spună numele”, arată femeia în petiţia lăsată la redacţie.

Dorea să depună un act la dosarul de la DIICOT

Oltiţa Manafu ne-a explicat pe larg în scrisoarea sa că a mers la Crima Organizată după ce a fost chemată la Poliţie ca să dea declaraţii în legătură cu reclamaţia sa, dar şi după ce a aflat că a fost căutată de cei de la Electrica. „Am găsit în uşă o hârtie prin care mi se spunea că am opt estimări consecutive (citiri contor), lucru neadevărat deoarece eu am contract abia de trei luni”, a arătat Oltiţa Manafu, care ne-a explicat că aceasta era hârtia pe care dorea să o lase procurorului DIICOT.

„Hai afară!”

Ea a povestit că mai întâi i s-a spus că cel pe care-l căuta era plecat la Palatul Justiţiei. A revenit după câteva ore la sediul DIICOT, dar i s-a zis că procurorul respectiv a ieşit pentru puţin timp, aşa că a ales să-l aştepte. După câteva minute, „un individ îmbrăcat în haină albastră de fâş” a întrebat-o în ce problemă a venit. Oltiţa Manafu a redat exact dialogul care a avut loc, continuând cu scena în care susţine că fost dată afară. „Mi-a dat liber. «Hai afară!» Întrebându-l dacă este instituţie privată şi dacă eu nu am drepturi de cetăţean liber şi de ce mă dă afară, a început să mă ameninţe că mă dă afară cu sirenele şi mi-a întărit faptul că «Da» mă dă afară din sediul DIICOT. Cred că este inutil să mai fac vreun comentariu că în ziua de 22 decembrie sunt dată afară ca un gunoi tocmai de cei puşi să apere legea”, şi-a încheiat femeia plângerea lăsată la redacţia "Vieţii libere".

Răspuns sec

Am încercat să aflăm punctul de vedere al instituţiei care este acuzată de un asemenea tratament. „Persoanele care sunt nemulţumite de mersul anchetelor şi care demonstrează că au un interes legitim în cauze, aflate în instrumentarea DIICOT ST Galaţi pot sesiza astfel de aspecte conducerii în cadrul programului de audienţe, care se desfăşoară în fiecare zi de marţi, între orele 10.00 şi 12.00”, ne-au transmis cei de la DIICOT, fără a dori să intre în polemică vizavi de această reclamaţie.

 

Citit 4478 ori Ultima modificare Marți, 27 Decembrie 2011 19:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.