În cazul deţinutului ucis în Penitenciar, încă o persoană a fost trimisă în judecată

 În cazul deţinutului ucis în Penitenciar, încă o persoană a fost trimisă în judecată
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

La Parchetul de lângă Curtea de Apel Galaţi a fost parcursă încă o etapă importantă a urmăririi penale în cazul deţinutului ucis în Penitenciarul Galaţi, în luna iunie 2010. Zilele acestea, procurorul de caz de la unitatea de parchet amintită a finalizat rechizitoriul prin care a fost trimis în judecată un al 14-lea inculpat, în persoana lui Poinaru Cezar Emil, un deţinut care avea misiunea de a efectua serviciul de patrulare în perimetrul în care a fost comisă crima.

Acesta este acuzat şi va da seamă în instanţa de judecată pentru comiterea infracţiunii de mărturie mincinoasă, fărădelege pe care, aşa cum reiese din rechizitoriu, a comis-o cu ocazia audierii din data de 12 septembrie 2010, dar nu numai atunci. Mai exact, acesta ar fi declarat eronat, în două rânduri, faptele comise în fatidica noapte de 3 spre 4 iunie 2010. În privinţa acestei infracţiuni s-a sesizat din oficiu procurorul de şedinţă, după care a şi început urmărirea penală în acest sens.

 

Un avocat, patru infracţiuni (!?)

Interesant de reţinut în acelaşi timp este şi faptul că Jalbă Angelica, avocat în cadrul Baroului Galaţi, este cercetată şi urmărită penal fiind acuzată pentru înşelăciune în formă continuată, instigare la mărturie mincinoasă, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală. Dar, în ceea ce o priveşte, aşa cum reiese din rechizitoriul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi, cauza s-a disjuns. Aşa cum preciza şi procurorul de caz, învinuitei nu i s-a putut prezenta materialul de urmărire penală, întrucât aceasta a motivat că este însărcinată şi este internată într-o clinică de specialitate în Germania.

Din acelaşi rechizitoriu al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galaţi reiese şi amănuntul important că avocata în cauză i-a acordat consultanţă juridică lui Poinaru Cezar Emil, împrejurare în contextul căreia aceasta ar fi comis salba de infracţiuni enunţată mai sus. Dar, evident, asupra acestui aspect vom reveni în momentul în care urmărirea penală va fi finalizată.

Poinaru Cezar Emil a fost cercetat şi urmărit penal în stare de deţinere, întrucât era deja arestat, fiind condamnat la mai mulţi ani de închisoare pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat şi tâlhărie.

Mai trebuie precizat că, în cauză, a mai fost trimis deja în judecată un lot de 13 persoane acuzate de participare la crima comisă în Penitenciarul Galaţi, în luna iunie 2010. Toate cele 13 persoane, trei ofiţeri de penitenciar, iar ceilalţi agenţi de penitenciar, erau lucrători activi în cadrul Penitenciarului Galaţi.

În acelaşi dosar a mai fost cercetat un grup de martori, care, în cele din urmă, a fost scos de sub urmărire penală sub aspectul infracţiunii de mărturie mincinoasă.

Tot din rechizitoriul Parchetului se relevă că: „esenţial în depoziţia martorilor a fost stabilirea participaţiei fiecărui membru din echipa de intervenţie de la penitenciar în agresarea victimei, modul şi împrejurările în care s-au produs leziunile traumatice ce au dus la deces.”

În această sarabandă a declaraţiilor a căzut şi Poinaru Cezar Emil. Acesta a deformat realitatea atât în declaraţia dată în faţa procurorului, cât şi în instanţa de judecată, apreciind că deformarea realităţii îi va oferi unele avantaje cu privire la statutul său din detenţie. În plus, nici nu şi-a retras la timp declaraţia.

Citit 3223 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Decembrie 2011 22:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.