Curtea de Apel a decis ca asistentele acuzate de corupţie să rămână în arest

Curtea de Apel a decis ca asistentele acuzate de corupţie să rămână în arest
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Adriana Ionescu şi Luminiţa Gabriela Tirim, cele două asistente medicale, acuzate de dare de mită şi trimise în judecată pentru asta, au făcut recurs împotriva deciziei Tribunalului, care a găsit legală măsura arestării.

Curtea de Apel le-a respins ieri calea de atac, păstrând soluţia dată de judecătorii primei instanţe, astfel că femeile îşi vor petrece după gratii noaptea dintre ani. Reamintim că la începutul acestei luni, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au organizat un flagrant în care au fost implicate asistentele. Ionescu şi Tirim erau dispuse să dea jumătate de miliard unui ofiţer al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) pentru a scăpa de un dosar pena în care erau învinuite alături de mai multe cadre medicale de fals material în înscrisuri oficiale şi abuz în serviciu contra intereselor publice.

Mai exact, Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi instrumenta un caz vizavi de modul cum fuseseră acordate unele decizii de încadrare în grad de invaliditate, pe baza cărora s-au plătit pensii. Luminiţa Gabriela Tirim a fost angajata Casei Judeţene de Pensii (CJP), aceasta fiind instituţia de la care a plecat plângerea penală. Cercetările s-au extins apoi la Adriana Ionescu, fostă asistentă la Spitalul Judeţean, dar şi la alte cadre medicale. Pentru a scăpa de acest dosar, a fost dată o primă tranşă, de 10.000 de lei, în luna noiembrie, iar în decembrie cele două au fost surprinse în timp ce dădeau 6.000 de lei ofiţerului DGA, care le denunţase. Procurorii bucureşteni au finalizat foarte repede acest caz, trimiţându-le să fie judecate de magistraţii Tribunalului Galaţi. Primul termen al acestui proces va fi pe 12 ianuarie 2012.

Citit 1301 ori Ultima modificare Joi, 29 Decembrie 2011 09:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.