Curg termenele - Marinela Dobrea va fi audiată la Tribunal pe 13 februarie

Curg termenele - Marinela Dobrea va fi audiată la Tribunal pe 13 februarie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul fostei şefe a Protecţiei Copilului, Marinela Dobrea, ultimii cinci martori, printre care se numără şi un preot, nu au fost prezenţi nici ieri în sala de judecată, astfel că magistratul a dat citire declaraţiilor acestora făcute în timpul urmăririi penale. În ciuda acestui aspect, tot nu se poate vorbi de finalizarea procesului din cauza absenţei, justificate de altfel, a unuia dintre avocaţi.

Procurorul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a solicitat în acest caz o amânare, care s-a şi dat, următorul termen fiind stabilit pentru 13 februarie. De remarcat este faptul că trei din cei opt inculpaţi, care au spus la debutul procesului că nu doresc să dea declaraţii decât după finalizarea audierilor tuturor martorilor, au afirmat ieri că pe 13 februarie vor da declaraţii. Este vorba de Marinela Dobrea, fiica ei, Raluca Dobrea, şi Carmen Ambrinoc. După toate evidenţele, procesul se apropie de final şi trebuie spus că dosarul se află pe rolul Tribunalului din aprilie 2010.

A ajuns la această instanţă ca urmare a anchetei procurorilor gălăţeni ai DNA, care au stabilit că cei opt, prin faptele lor, au făcut un prejudiciu de şapte miliarde de lei vechi Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a Copilului (DGASPC). Paguba ar fi fost creată prin achiziţii la preţuri foarte mari, prin atribuirea unor servicii, de curăţenie şi pază, unor firme agreate de conducerea instituţiei, etc. Opt persoane au fost trimise în faţa judecătorilor sub acuzaţiile de de abuz în serviciu, neglijenţă în serviciu, spălare de bani şi de fals. Toţi au fost şi sunt judecaţi în stare de libertate.

Până la acest moment au fost audiaţi o parte dintre inculpaţi şi foarte mulţi martori, dar în februarie vine poate cea mai aşteptată dintre declaraţii, cea a Marinelei Dobrea asupra căreia s-au aruncat cele mai multe dintre acuzaţi.

Citit 1882 ori Ultima modificare Miercuri, 11 Ianuarie 2012 23:17

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.