Cod de acces la Palatul Justiţiei

Cod de acces la Palatul Justiţiei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Personalul angajat în Palatul de Justiţie intră de luni spre locurile de muncă în baza unor coduri de acces. Atât conducerea Tribunalului, cât şi purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel, magistratul Irina Boldea, ne-au confirmat acest aspect. Cei care vin la procese, dar şi avocaţii nu mai pot intra în Palatul Justiţiei decât pe uşa principală, acolo unde jandarmii stau de veghe pentru ca nimeni să nu intre cu arme.

Potrivit judecătorului Irina Boldea măsura codului de acces a fost luată ca urmare a reducerii numărului jandarmilor care supravegheau cele trei instanţe, dar şi sălile de judecată ori coridoarele care duceau spre diverse birouri. „Codurile de acces s-au introdus nu doar la intrarea laterală, ci şi la etajele superioare, este vorba de nivelul trei şi patru, dar şi la demisol, acolo unde publicul nu are acces”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel. Din aceeaşi sursă am aflat că prima zi a „codului de acces” a decurs fără nicio problemă şi fără alte plângeri.

Citit 2096 ori Ultima modificare Marți, 24 Ianuarie 2012 17:31

1 comentariu

 • postat de anonimus
  Marți, 24 Ianuarie 2012 07:43
  Inca o masura luata de conducerea Curtii de Apel Galati doar pentru magistrati. Nu cu mult timp in urma s-a luat decizia de a se considera "loc pentru fumat" doar balconul de la etajul 2 al cladirii motivat de faptul ca in interiorul Palatului de Justitie s-au facut lucrari de renovare (pe romaneste, s-a varuit) si trebuie evitata degradarea acestora dar si a coloanelor de marmura. In primul rand inainte nu se fuma in interiorul cladirii, iar in al doilea rand nu imi dau seama cum fumul de tigara deterioreaza marmura. Faptul ca aceasta regula nu se aplica pentru domnii magistrati o stie toata lumea deoarece nici macar nu se sinchisesc sa se eschiveze in momentul cand stau pe hol la etajele 1, 3 si 4 si fumeaza de zor. Poate tigarile lor nu deterioreaza marmura, cine stie...!?
  Cert este ca modul in care se adopta astfel de masuri se reflecta perfect si in actele de justitie unde magistratul (judecator, procuror) poate face ce-l taie capul ignorand orice reguli deontologice dar mai ales legale.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.