Un profesor şi două asistente, la Curtea de Apel

Un profesor şi două asistente, la Curtea de Apel
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În două dosare instrumentate de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), care s-au aflat la judecata Tribunalului, inculpaţii au atacat deciziile la Curtea de Apel. Astfel, cele două asistente acuzate de dare de mită au atacat soluţia Tribunalului prin care li s-a dat câte un an de puşcărie, obligându-le să achite şi câte 1.800 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare şi confiscându-le sumele date ca  mită.

După cum se ştie, una dintre ele, Adriana Ionescu, a fost pusă în libertate de Curtea de Apel Bucureşti, iar cealaltă, Luminiţa Gabriela Tirim, este în continuare după gratii. Libertatea lui Ionescu va ţine până în momentul în care decizia Tribunalului va trece prin cele două instanţe unde există posibilitatea de atac. Trebuie menţionat şi faptul că judecătorii pot menţine hotărârea Tribunalului în formula dată de acesta, aşa cum pot să o şi modifice.

Reamintim că asistentele erau cercetate în libertate la Galaţi pentru că au întocmit în fals nişte dosare de pensionare pe caz de invaliditate. Pentru a scăpa de cercetări, femeile au fost dispuse să-i dea unui ofiţer al Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) jumătate de miliard de lei vechi. Toate întâlnirile au fost înregistrate ca urmare a denunţului făcut de ofiţer, a fost apoi flagrantul făcut de DNA Bucureşti şi arestarea celor două.

Un alt dosar care va ajunge la Curtea de Apel este cel al lui Neculai Chifan, condamnat la şase luni cu suspendare. În calitate de decan al Facultăţii de Ştiinţe, Chifan a fost trimis în judecată pentru luare de mită de către procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA). Aceştia l-au acuzat că le-ar fi vândut lucrări de licenţă ale foştilor săi studenţi şi că preţul îl stabilea în funcţie de rezultatele obţinute de aceştia. În rechizitoriu se vorbeşte însă de o singură lucrare, vândută cu 410 lei. De altfel, aceasta este şi suma confiscată de instanţă, care l-a obligat pe Chifan să achite 3.200 de lei cu titlu de cheltuieli cu ancheta şi procesul. Rămâne de văzut cum va soluţiona Curtea de Apel acest dosar.

 

Citit 2816 ori Ultima modificare Luni, 30 Ianuarie 2012 21:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.