Audit la Baroul Galaţi

Audit la Baroul Galaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Cu majoritatea voturilor din Consiliu, avocatul Cristian Săraru a fost ales prodecan al Baroului Galaţi. Informaţia ne-a fost confirmată de decanul Baroului Galaţi, avocatul Ion Popa.

Aşa cum Viaţa Liberă a mai scris cutuma acestei bresle spune că acela, care are cele mai multe voturi în adunarea generală în care s-au ales şi membrii Consiliului, trebuie să ocupe al doilea post din Barou. Cum era de aşteptat în şedinţa de ieri au mai fost şi alte propuneri pentru funcţia de prodecan, dar majoritatea voturilor s-au dus spre ceea ce spune obiceiul în această profesie. Decanul Baroului Galaţi ne-a spus că în şedinţa de ieri au fost discutate mai multe subiecte printre care şi eventualitatea unui împrumut de la Uniunea Naţională a Barourilor din România (UNBR).

„Am plecat de la o hotărâre luată în congresul UNBR, prin care cele 16 barouri aflate în deficit pot lua bani. Am decis în şedinţa Consiliului să solicităm din banii noştri, 10 miliarde de lei vechi, sumă de care nu ne vom atinge decât în cazul în care vom intra în impas şi nu vom putea achita pensiile, concediile de maternitate şi alte astfel de drepturi. Pentru că aşa s-a hotărât, vom face şi o adresă în acest sens şi vom aştepta răspunsul”, ne-a explicat Ion Popa.

Un alt subiect pe ordinea de zi a fost comandarea unui audit atât la Barou, cât şi la Casa de pensii a avocaţilor. „Vrem să ştim exact ce s-a întâmplat cu banii noştri din 2007 şi până pe 4 februarie 2012. Acesta este scopul auditului pe care l-am cerut şi noi şi casa şi pentru asta vom stabili până marţi obiectivele auditului”, a continuat decanul.

Un alt subiect care nu va fi trecut cu vederea este cel legat de oficii, mai exact de programul electronic menit să împartă aleatoriu acest tip de serviciu avocaţial. Tot ieri s-au stabilit şi avocaţii care se vor ocupa de casa de pensii. Preşedinte aici este Ileana Creţu Neagu, vicepreşedinte – Domnica Toader, iar membrii sunt apărătorii: Dănuţ Artene, Mariana Morândău şi Nestor Călin. Practic, la acest moment au fost parcurse toate etapele administrative, baroul beneficiind acum de o nouă conducere, care urmează să stabilească adevărul în tot scandalul care a precedat alegerile din februarie.

Citit 2070 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2012 18:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.