În dosarul fabricii ilegale de ţigări, şase mandate prelungite

În dosarul fabricii ilegale de ţigări, şase mandate prelungite
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul fabricii ilegale de ţigări, magistraţii Tribunalului au prelungit mandatele celor şase indivizi care sunt cercetaţi de procurorii gălăţeni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Luni, au fost aduşi la instanţă Remus Pungan, Cornel Uşurelu, Ionuţ Uşurelu, Lucian Beldiman, Vasile Carp şi Eugen Ciubotaru. Toate aceste nume apar vehiculate în povestea fabricii ilegale de tutun de la Tirighina, unde procurorii DIICOT au găsit mai multe persoane care fabricau ţigările pe o linie tehnologică.

Reţinerea şi arestarea primilor cinci s-a produs în decembrie 2011, iar a lui Ciubotaru undeva la jumătatea lunii ianuarie 2012, după ce s-a prezentat la Curtea de Apel cu tot ceea ce-i era necesar pentru detenţie. Tot atunci a rămas în vigoare şi un alt mandat emis în lipsă pe numele lui Bogdan Mihalcea. De remarcat este faptul că două persoane din acest dosar: Remus Pungan şi Eugen Ciubotaru au făcut parte dintr-un alt lot renumit – lotul Ghimpu. Era vorba de nouă persoane arestate în 2004 pentru furtul din combinat a două rulouri de tablă în valoare de aproximativ 900 de milioane de lei vechi.

Rulourile nu au fost găsite niciodată de anchetatori, acestea fiind văzute doar pe imaginile video. Printre cei arestaţi a fost şi Constantin Ghimpu, pe atunci director al pazei platformei, om provenit din vestitul serviciu doi şi un sfert. După şapte ani de cercetare şi judecată, Curtea de Apel a menţinut sentinţa de condamnare la puşcărie cu suspendare pentru opt dintre inculpaţi, pe care i-a obligat în solidar şi la achitarea prejudiciului. Singurul care a scăpat cu achitare a fost Eugen Ciubotaru. Acum acesta este arestat şi cercetat penal în dosarul fabricii ilegale de ţigări despre care a susţinut că singura lui vină ar fi că a închiriat spaţiul.

Citit 2414 ori Ultima modificare Marți, 07 Februarie 2012 18:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.