Înregistrarea audio a proceselor civile încă întârzie

Înregistrarea audio a proceselor civile încă întârzie
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă sălile Tribunalului în care se judecă dosarele penale au fost dotate cu mijloace de înregistrare, cele în care se iau la bani mărunţi cauzele civile aşteaptă de mai bine de patru ani să primească echipamente asemănătoare. Din păcate, aşa cum recunosc şi magistraţii în bilanţul activităţii pe care l-au făcut de curând, discuţiile pe acest subiect s-au tot amânat de la an la an, deşi legea prevede obligativitatea aparaturii şi în sălile în care se judecă procese civile. „Cu toate că dispoziţiile legale în vigoare prevedeau obligaţia de înregistrare a şedinţelor de judecată şi în materie civilă şi comercială începând cu 01.01.2008, dotarea acestor săli cu aparatura necesară înregistrării nu s-a realizat, astfel că, în prezent, nu se înregistrează decât şedinţele din materie penală, termenul privind înregistrarea şedinţelor de judecată prin mijloace tehnice video sau audio fiind prorogat anual”, se arată în bilanţ.

Citit 1952 ori Ultima modificare Vineri, 24 Februarie 2012 18:20

2 comentarii

 • postat de avocat
  Vineri, 02 Martie 2012 08:25
  Normal ca se amana din an in an instalarea aparaturii de inregistrare a sedintelor si probabil o sa se mai amane inca 50 de ani, nu datorita lipsei banilor in schimb. In salile de judecata in care se solutioneaza dosare penale nu se intalnesc antepronuntari, sfaturi date partilor sau lectii de morala tinute avocatilor sau reguli de procedura care nu se intalnesc in legislatia in vigoare. Nu putem in schimb sa lipsim si judecatorii din cauzele civile de aceasta placere, nu?
  0
  0
  Raportează
 • postat de Galateni iubitori de dreptate
  Luni, 27 Februarie 2012 12:31
  Bine, nu va convine sa inregistrati procesele de nici un fel ca motivati lipsa banilor!
  Dar DE CE NU COBORATI de pe piedestal CATEDRA LA CARE STAU PROCURORII in salile de judecata ? Aici nu este vorba de lipsa banilor ci de interesul procurorilor de a sta in sala de judecata la nivelul judecatorilor si nu la nivelul avocatilor!!!
  Locul procurorilor este in banca, la acelasi nivel cu avocatii, nu cocotati la catedra, pe piedestal, la nivelul judecatorilor! exista dispozitii pentru a se face acest lucru, de ce nu se executa ? ca nu e vorba de lipsa banilor !!!!
  Secretarul de stat in Min. Justitiei, dna Barac a afirmat de curand intr-o emisiune la TV ca acest lucru s-a realizat deja in toate instantele, ca s-a dat dispozitie de cativa ani sa se faca acest lucru !!!!! La Galati de ce nu s-a executat aceasta dispozitie ?????!!!!!!!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.