Nouă ani de puşcărie pentru criminalul de la Suceveni

Nouă ani de puşcărie pentru criminalul de la Suceveni
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bărbatul  din Suceveni, care şi-a ucis soţia în bătaie, lăsând fără părinţi două fetiţe, una de trei ani şi alta de câteva luni, a primit nouă ani de puşcărie. Aşa cum Viaţa Liberă a mai scris, cel acuzat de omor a ales să-şi recunoască fapta pentru a beneficia de prevederile în vigoare care-i scad cu o treime pedeapsa pe care ar merita-o.

Acesta a spus în faţa judecătorului că regretă tot ce s-a întâmplat, vorbind însă şi de „vina” decedatei, care consuma alcool şi pleca de acasă, iar, uneori, ca să-şi liniştească micuţele, care plângeau, le dădea alcool. Mai grav este că în urma celor doi, care au ajuns unul în mormânt şi altul după gratii, au rămas şase copii. Din căsătoriile anterioare, cei doi avea câte doi copii plus fetiţele lor. Din ceea ce s-a spus în sala de judecată s-a înţeles că omorul s-a petrecut în octombrie 2011, în Suceveni, iar victima avea o alcoolemie de 1,80 la mie.

Chiar şi reprezentantul Parchetului a recunoscut că o astfel de îmbibaţie alcoolică o găseşti doar la şoferii ce urcă beţi la volan. Însă procurorul a subliniat că este vorba despre suprimarea unei vieţi, iar alcoolul nu este o scuză pentru loviturile mortale pe care le-a primit femeia. Avocatul inculpatului a susţinut în apărarea acestuia că alcoolismul victimei a fost un motiv invocat şi la divorţ de către primul ei soţ şi se pare că şi o cauză a morţii ei. S-a spus că femeia nu avea un comportament plăcut nici faţă de copiii ei din prima căsătorie, afirmaţie făcută chiar de bărbatul aflat în boxă, care a pomenit de un episod în care ea, în miezul nopţii, a vrut să o dea afară din casă pe fata cea mare, venită în vizită.

La declaraţiile bărbatului au fost prezenţi şi copiii din prima căsătorie a victimei. Instanţa a impus ca inculpatul să le achite copiilor rămaşi în urma acestei tragedii, dar şi celor care-i îngrijesc, peste jumătate de miliard de lei vechi, plus o alocaţie lunară de 200 de lei către fetiţe şi cheltuieli de judecată de 1.800 de lei. Mai mult, judecătorul a dispus ca Protecţia Copilului Galaţi să fie sesizată în legătură cu soarta celor două fetiţe rămase în judeţul Vaslui, în grija unei surori a mamei lor, dar şi cu cea a băiatului minor  din prima căsătorie al lui Ionel Cucu, crescut de un unchi dintr-o localitate a judeţului nostru. Decizia nu este definitivă.

Citit 1955 ori Ultima modificare Luni, 27 Februarie 2012 10:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.