Administratori cercetaţi penal - Evaziune fiscală de aproape 100.000 de euro

Administratori cercetaţi penal	- Evaziune fiscală de aproape 100.000 de euro
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Două persoane din Lieşti sunt cercetate penal după ce, în urma unor cercetări poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor, din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Galaţi au descoperit că, prin evaziune fiscală, aceştia ar fi cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 300.000 de lei.

"S-a început urmărirea penală faţă de T. C., de 25 ani, din Galaţi şi faţă de D. L., de 40 ani, din Lieşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. Cei doi, în calitate de administratori ai unei societăţi comerciale, în perioada 2009-2010 au desfăşurat activităţi comerciale cu 12 societăţi comerciale din ţară, pe care nu le-au evidenţiat în contabilitate, în scopul sustragerii de la plata impozitului pe profit şi a T.V.A-ului", se artă într-un comunocat de presă al Poliţiei Române.

În acelaşi document se indică faptul că, prin declararea fictivă a sediului societăţii, s-au sustras de la efectuarea verificărilor financiare şi fiscale, cauzând bugetului de stat un prejudiciu în valoare de 303.257,39 lei.

Cerectările continuă în acest caz cu cele două persoane aflate în libertate.

Citit 3119 ori Ultima modificare Marți, 28 Februarie 2012 00:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.