În violul de la Gohor, Curtea a diminuat pedepsele inculpaţilor

În violul de la Gohor, Curtea a diminuat pedepsele inculpaţilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Curtea de Apel Galaţi le-a diminuat pedepsele celor din Gohor, care au fost acuzaţi de viol comis asupra unei minore, reţinându-le unora dintre ei circumstanţe atenuante. Reamintim că Tribunalul Galaţi i-a pedepsit pe cei zece inculpaţi cu detenţie de peste 100 de ani. Pedepsele cu închisoarea de 15 ani, de 14 ani, de 12 ani, de nouă ani şi de patru ani cu suspendare, date pentru acuzaţi, au fost înlocuite cu condamnări mai mici, menţinându-li-se însă arestul.

Astfel, luni seara, completul de judecători, care a avut pe masa de lucru apelul inculpaţilor, a decis astfel: Ştefan Andrei Zănoagă - de la 15 ani de puşcărie a primit 11 ani de închisoare, fata (Z. G. A.), care este minoră, de la zece ani de detenţie s-a ales acum cu şapte ani, Cristian Noni Titire primise din partea Tribunalului 14 ani de închisoare, iar Curtea i-a dat acum opt ani, Adrian Lupu - de la 14 ani a scăzut la şapte ani, Gheorghe Benedic - de la nouă ani de stat după gratii a scăzut la şase ani, Daniel Penghiş – de la 12 ani a primit acum şapte ani, Alexandru Sîrghie - de la 12 ani la şapte ani, Gheorghe Crânganu - de la nouă ani la şase ani, iar George Cătălin Ciobotaru - de la nouă ani şi şase luni la cinci ani şi şase luni. CMC, minor şi singurul judecat în stare de libertate, a primit şi a rămas cu patru ani cu suspendare, având un termen de încercare de 5 ani, perioada în care nu trebuie să mai comită o altă faptă penală, iar dacă o va face va merge la puşcărie.

Latura civilă a rămas neschimbată, astfel că toţi trebuie să-i achite fetei 20.000 de lei cu titlu de daune morale.

Anul trecut, în martie, presa a scris despre acest caz de viol ca fiind unul dur prin modalitatea în care a fost comis. O tânără, în vârstă de 14 ani, a fost sechestrată de zece persoane, printre care şi o fată, violată şi supusă unor umilinţe greu de imaginat. Nouă dintre tineri au fost arestaţi atunci şi aşa au rămas până acum. Inculpaţilor li s-a reproşat comiterea infracţiunilor de viol, lipsire de libertate şi tentativă la viol. În şedinţele publice de judecată s-a vorbit despre faptul că victima ar avea un dosar de prostituţie. Se pare că până acum, cel puţin, acest aspect a fost mai puţin important pentru cei care au judecat cazul.

Citit 6888 ori Ultima modificare Marți, 06 Martie 2012 19:35

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.