Garda Financiară, în control la florării

Garda Financiară, în control la florării
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

 

Începând din weekendul trecut, mai multe echipe de comisari ai Gărzii Financiare - Secţia Galaţi au dat „iama” pe la florăriile din Galaţi. Nu, n-au vrut să primească flori pentru sărbătorile începutului de primăvară, ci doar să vadă dacă florăresele au toate actele în regulă. După cum am aflat de la Alin Stafie, purtătorul de cuvânt în relaţiile cu presa al instituţiei de control financiar-fiscal, la sfârşitul săptămânii trecute au fost organizate opt acţiuni de acest gen la florării, dar şi la un depozit din Bariera Traian. De ce le-a căşunat celor de la Gardă pe florării şi florărese vă daţi probabil seama. Cererea a fost mare, iar oferta, nu-i aşa?, trebuia să fie pe măsură. Problema era ca florile să fie vândute fără fraude şi evaziune fiscală.

Toată lumea - arsă la buzunar
Rezultatele? În dreptul celor de la Garda Financiară au fost notabile: în urma celor opt acţiuni, adică în şase locuri, unde au fost descoperite ilegalităţi, au fost aplicate şase amenzi în valoare totală de 10.000 de lei. Cam ardeiate amenzile, dar, ce-i drept, nici „chivuţele” nu se lăsaseră mai prejos, arzându-i bine la buzunar pe clienţi, profitând, mai ales, de sărbătorile primăvăratice. Florăreselor li s-a găsit marfă, flori la vânzare adică, fără documente de provenienţă sau cu documente necompletate. „Gardiştii”? Tot la rezultate au trecut şi confiscările de marfă în valoare de 1.500 de lei, mai ales acolo unde nu au fost găsite actele contabile completate la zi. De la Toader Ţocu, şeful Gărzii Financiare - Secţia Galaţi am aflat că verificările de acest gen continuă până în weekendul care vine, cu 8 Martie în frunte. Comisarii Gărzii vor scotoci, în general, cu privire la provenienţa mărfii şi la plata taxelor la bugetul consolidat al statului. Iată, deci, că nici în domeniul atât de delicat al florilor nu se face primăvară doar cu o singură verificare, aşa că aviz amatorilor mercantili de această spiţă!

Citit 3828 ori Ultima modificare Miercuri, 07 Martie 2012 19:50

5 comentarii

 • postat de alt gardist eject
  Joi, 08 Martie 2012 22:57
  ce faci stefane mai faci un ban cinstit proslavind spagarii din garda financiara...fifty-fifty e scorul tau sau esti mai modest cu tovarasii din vechime?.....tot arati atata grija fata de clienti...ia vezi pentru noi clientii tai (cititorii) ce grad de rudeni are Domnul Toader Tocu cu propietarul fabricii de tigari arestat.....si cum sa simtit cand atrimis baietii la perchezitii fara sa sufle un cuvant cumatrului(s o creada iapa mutului) despre actiunea cumulata a mutilor,surzilor,orbilor sia chiorilor(mai putini) dar nu a PROSTILOR in sens smecheresc ....stefane ,acum sa te vad !.....
  0
  0
  Raportează
 • postat de un gardist ejaculat(vorba lumarean)
  Joi, 08 Martie 2012 20:26
  bravo baieti,la valoarea voastra este acest control...nu mai aveti bani de leasing-uri.....sau nu mai are Tocu si va trimis la strans cota,...a era sa uit e ziua femeilor astazi..aveti si voi fete printre voi nu!.....ia intrebati pe nea Tocu ce ruda e cu propietarul fabricii de tigari clandestine?....nu indrazniti nu?...spunetii in gluma ca cineva vorbeste in plus pe net sa-si aminteasca si el.......mai baieti cautati chestiile adevarate sau nu puteti ca sunt ale PDL-ului si va face concurs si la concurs ca la concurs , nu se stie ce nota primesti in scris dar mai ales in oral.....rusine gardisti..in afara de inventar,casa fiscala mai a aparut ceva profesional?
  0
  0
  Raportează
 • postat de @gigel
  Joi, 08 Martie 2012 11:21
  @gigel, ce-ai mai?? visezi??? tare vreau sa prind si eu ziua aceea cand va tabara garda, politia, mascatii pe toti neispravitii de-si foiesc ouale in masini decapotabile, bmw-uri, audi-uri si mertzane!!! nu-i bag pe toti in aceeasi oala, sunt si oameni la locul loc care au astfel de masini! dar, cand ii vad cu ceafa lata si lantoiul gros, de parca ar fi zgarda cainelui, si cand ii vad ce aere superioare isi dau... nu zic ce-mi vine sa le fac ca ma baga astia la racoare!! dar, ce sa-i faci, asta-i viata... daca stranuti mai tare pe strada te amendeaza pentru tulburarea linistii publice, daca furi (mult, nu putin) esti ok, poate primesti si-o medalie!!
  0
  0
  Raportează
 • postat de gigel
  Joi, 08 Martie 2012 09:02
  baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaai....va bucurati la cativa centi de la tziganii aia?????????????
  de ce nu controlati cu adevarat si AMENDATI pe cei care fac golanii intradevar ........unde se pot confisca si amenda in valoare de sute de mii de euro ................ VA ESTE FRICAAAAAAAAAAAAAA ..HAHALERELOR.........O LUNA DUREAZA APROX SI TOATE MASINELE LUXOASE POT DISPAREA.....PENTRU CA NU POT FI JUSTIFICATI BANII DE PE ELE........AIA INTERVENTIE....NU FLORILEEE..BAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAI. NEBUNILOR..
  0
  0
  Raportează
 • postat de RT
  Joi, 08 Martie 2012 08:33
  O actiune demna de lauda. Asa ne dorim sa actioneze cei in drept. Nu sa strange de gat pe nevinovati, ci sa oblige toti florarii sa fie cu acte in regula pt ca niciodata nu a primit un bon fiscal de la florarese

  vreau si eu bon fiscal atunci cand cumpar flori.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.