Un an de puşcărie mai puţin pentru Mirică

Un an de puşcărie mai puţin pentru Mirică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înalta Curte a judecat ultima cale de atac la care a apelat fostul şef al Serviciului Contestaţii din Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP), Dumitru Mirică, acesta alegându-se acum cu doi ani de puşcărie.

El a fost acuzat de procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de luare de mită, ca urmare a unui flagrant făcut în vara anului trecut. A fost arestat de judecătorii Tribunalului şi ulterior trimis în judecată. În timpul procesului, Dumitru Mirică a ales să recunoască tot, şi pentru a termina cât mai repede circuitul juridic, dar şi pentru că asta însemna să se aleagă cu o pedeapsă redusă cu o treime din cât i s-ar fi cuvenit.
Tribunalul i-a dat trei ani cu executare pentru luare de mită, Curtea de Apel i-a redus pedeapsa la doi ani şi jumătate, iar Înalta Curte l-a lăsat cu doi ani de puşcărie.

Practic, toate căile de atac l-au scutit de un an de închisoare.

Dumitru Mirică a luat 1.000 de euro de la un patron al unui lanţ de magazine care se ocupă de comercializarea bijuteriilor din aur. El i-a promis denunţătorului că-l va ajuta cu admiterea unei contestaţii, în urma căreia ar fi trebuit să i se înapoieze omului peste 60.000 de lei.

Citit 2698 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

2 comentarii

 • postat de ildiko
  Vineri, 30 Martie 2012 00:45
  pe cand si juniorul?
  0
  0
  Raportează
 • postat de gogu marius
  Vineri, 23 Martie 2012 11:21
  ce darnici sunt cei de la curtea de apel si inalta curte, altii primesc 5 ani pentru 100 de euro lui asta ii da 2 ani, cum sa nu le fie mila judecatorilor cand se gandesc ca si ei pot cadea oricand in ispita.pai nu, de aceea vor fi incurajati cei care fac astfel de infractiuni.sunt incurajati infractorii.
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.