Un an de puşcărie mai puţin pentru Mirică

Un an de puşcărie mai puţin pentru Mirică
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înalta Curte a judecat ultima cale de atac la care a apelat fostul şef al Serviciului Contestaţii din Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP), Dumitru Mirică, acesta alegându-se acum cu doi ani de puşcărie.

El a fost acuzat de procurorii gălăţeni ai Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) de luare de mită, ca urmare a unui flagrant făcut în vara anului trecut. A fost arestat de judecătorii Tribunalului şi ulterior trimis în judecată. În timpul procesului, Dumitru Mirică a ales să recunoască tot, şi pentru a termina cât mai repede circuitul juridic, dar şi pentru că asta însemna să se aleagă cu o pedeapsă redusă cu o treime din cât i s-ar fi cuvenit.

Tribunalul i-a dat trei ani cu executare pentru luare de mită, Curtea de Apel i-a redus pedeapsa la doi ani şi jumătate, iar Înalta Curte l-a lăsat cu doi ani de puşcărie.

Practic, toate căile de atac l-au scutit de un an de închisoare.

Dumitru Mirică a luat 1.000 de euro de la un patron al unui lanţ de magazine care se ocupă de comercializarea bijuteriilor din aur. El i-a promis denunţătorului că-l va ajuta cu admiterea unei contestaţii, în urma căreia ar fi trebuit să i se înapoieze omului peste 60.000 de lei.

Citit 2775 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.