Cele două asistente acuzate de dare de mită sunt libere

Cele două asistente acuzate de dare de mită sunt libere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul asistentelor medicale trimise în judecată pentru dare de mită, Înalta Curte a pus-o în libertate şi pe cea de-a doua inculpată, Gabriela Luminiţa Tirim.

Pe 18 ianuarie 2012, Bucureştiul a decis ca Adriana Ionescu să fie judecată în stare de libertate. Reamintim că Ionescu şi Tirim erau cercetate de procurorii Parchetului Tribunalului pentru întocmirea unor dosare de pensionare de invaliditate bazate pe nişte acte false.

De altfel, cei de la Casa Judeţeană de Pensii (CJP) au  făcut sesizarea penală, după ce primiseră nişte reclamaţii. Odată ajunse la Parchet, cele două au încercat să-şi cumpere o soluţie favorabilă lor, dar au picat din lac în puţ. Ofiţerul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) le-a denunţat că intenţionează să-i dea mită o jumătate de miliard de lei vechi. Femeile au fost prinse în flagrant de către procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care au şi instrumentat acest dosar. Ionescu şi Tirim au fost arestate preventiv.

Acuzatele şi-au recunoscut faptele

După câteva săptămâni de la flagrant, cele două au fost trimise în judecată la Tribunalul Galaţi. Ele şi-au recunoscut fapta şi au beneficiat de o reducere cu un sfert a pedepsei, alegându-se cu un an de puşcărie. Înainte de a se da sentinţa, Ionescu a fost pusă în libertate, singura rămasă după gratii fiind Gabriela Luminiţa Tirim. Ambele au atacat sentinţa Tribunalului la Curtea de Apel. Tirim a cerut să fie pusă în libertate, dar i s-a respins cererea, prelungindu-i-se mandatul de arestare. Ea a făcut recurs la această menţinere, iar Curtea Supremă i l-a admis, punând-o în libertate.

Citit 2053 ori Ultima modificare Joi, 19 Aprilie 2012 20:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.