În "dosarul Fabricii de ţigări", Eugen Ciobotaru vrea libertate pe cauţiune

În "dosarul Fabricii de ţigări", Eugen Ciobotaru vrea libertate pe cauţiune
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În dosarul „Fabricii de ţigări”, unul dintre cei cercetaţi, Eugen Ciobotaru, vrea să fie eliberat pe cauţiune. Deşi cererea lui ar fi trebuit să se judece ieri, la Tribunal, dosarul de urmărire penală nu a ajuns la instanţă, astfel că solicitarea lui Ciobotaru a primit o amânare pentru 28 mai.

Dosarul este instrumentat de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), care, anul trecut, în decembrie, au făcut cunoscut că în zona Tirighina au găsit în halele unei societăţi o „fabrică de ţigări”. Mai exact o linie tehnologică de fabricat tutun ilegal. Acolo au mai găsit şi muncitori la negru, unii aduşi chiar din Bulgaria.

Revenind însă la cauţiune, trebuie spus că a fost folosită în două cauze mai cunoscute. Cea a fostului şef al Direcţiei Sanitar Veterinare, Viorel Gheorghiţă, care a plătit 20.000 de lei, dar şi în cea a fostului şef al Finanţelor, Dumitru Mirică, acesta achitând o cauţiune de 10.000 de lei. Ambele cereri au fost respinse de către instanţele de judecată.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu solicitarea lui Ciobotaru. El s-a "bucurat" de un mandat în lipsă, predându-se la Curte în timp ce i se judeca recursul.

Citit 3190 ori Ultima modificare Miercuri, 23 Mai 2012 22:22

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.