Sentinţă definitivă în "cazul transportatorul": O condamnare şi o achitare

Sentinţă definitivă în "cazul transportatorul": O condamnare şi o achitare
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Înalta Curte a menţinut condamnarea, dar şi achitarea pe care Curtea de Apel Galaţi a decis-o pentru Marian Valentin Leopa şi ofiţerul Ion Melinte, acuzaţi de fapte de corupţie. Primul a fost condamnat la trei ani şi jumătate de închisoare pentru săvârşirea a două fapte de trafic de influenţă, iar cel de-al doilea a fost achitat, sentinţa fiind definitivă.

Leopa, transportator de meserie, i-a pretins denunţătorului 25.000 de euro, sub promisiunea că având trecere la un procuror din Crima Organizată, ar fi putut să-l scoată efectiv dintr-un dosar penal. Bărbatul i-a dat lui Leopa 400 de euro şi bunuri în valoare de 600 de euro, dar avea să afle curând că a fost minţit.

Denunţătorul a fost extrădat din Italia în România în baza unui mandat european. Odată ajuns după gratii, denunţătorul a luat legătura prin intermediari cu Leopa, care i-a cerut de data asta 9.000 de euro ca să-l ajute pe lângă judecători, care ar fi putut să-l condamne cu suspendare. Suspicios că lucrurile s-ar putea întoarce împotriva sa, Leopa l-a contactat pe Ion Melinte, ofiţer la Poliţia de Frontieră, care l-ar fi învăţat cum să disimuleze mita printr-un contract de împrumut făcut în faţa unui notar. Anul trecut, în august, Leopa a fost prins în flagrant, după ce a ieşit din notariat cu 5.000 de euro în buzunar. El are de achitat cheltuieli judiciare în valoare de 30.500 de lei, iar în plus trebuie să-i restituie denunţătorului 1.400 de euro, Înalta Curte menţinând şi sechestrul asupra bunurilor sale.

Citit 1668 ori Ultima modificare Luni, 23 Iulie 2012 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.