Judecat pentru fapte de corupţie, Costache Roşca a cerut întoarcerea dosarului la DNA

Judecat pentru fapte de corupţie, Costache Roşca a cerut întoarcerea dosarului la DNA
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
  • Procesul fostului prin-procuror gălăţean se va relua, la Constanţa, pe 24 ianuarie

După ce a fost trimis în judecată pentru fapte de corupţie, fostul şef al Parchetului de pe lânga Judecătoria Galaţi, Costache Roşca, a cerut şi i s-a acceptat strămutarea procesului la Constanţa. Cât a stat la Curtea de Apel Galaţi, în acest dosar nu s-a întâmplat nimic din cauză că Roşca nu s-a prezentat.

Odată ajuns la Constanţa, fostul prim-procuror al localei gălăţene a făcut prima mişcare, dar nu a avut sorţi de izbândă. El i-a cerut judecătorului să restituie dosarul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), Serviciul Teritorial Galaţi, pentru refacerea rechizitoriului. Potrivit site-lui Curţii de Apel Constanţa, judecătorul i-a respins cererea, urmând ca procesul să se judece pe 24 ianuarie 2013.

Procurorii gălăţeni ai DNA l-au trimis în judecată pe Costache Roşca pentru luare de mită, spălare de bani şi fals în declaraţii. Tot ca inculpată a ajuns în instanţă şi fosta sa soţie, Gabriela Caloenescu Roşca, pentru fals în declaraţii. Potrivit celor de la DNA, Roşca a primit mită 138.000 de lei de la un denunţător, pe care urma să-l ajute în „rezolvarea” unui dosar penal. Mita ar fi fost primită şi mascată cu ocazia vânzării unui apartament, tranzacţie făcută între denunţător şi Roşca. Preţul real al locuinţei a fost de 162.000 de lei deşi în declaraţia de avere a procurorului apare suma de 300.000 de lei. Procurorii au mai reţinut că falsul în declaraţii a pornit de la un apartament care a fost achiziţionat de soţii Roşca de la Primăria Galaţi în martie 2008, scriind pe propria lor răspundere că nu au proprietăţi, deşi aveau două apartamente în Râmnicu Sărat. Locuinţa din Galaţi vândută de Costache Roşca i-a fost dată în chirie de Primărie, la V3B. V-urile sunt celebrele blocuri despre care s-a vehiculat mereu că ar fi fost date de mediul politic unor persoane care lucrau în Poliţie, Parchet, în Palatul Justiţiei şi nu numai. După ce l-a primit, Roşca l-ar fi cumpărat în martie 2008 de la Loconfort şi l-ar fi vândut în octombrie 2008.

Numele lui Roşca a mai fost vehiculat alături de cel al lui Boldea şi al judecătoarei Stela Ivan în „afacerea Aviasan”. Dacă pe cei doi, procurorii DNA au reuşit să-i pună, deocamdată, sub urmărire penală în „afacerea Aviasan”, despre Roşca se poate spune doar că a avut o plângere penală soluţionată cu NUP.

Citit 2202 ori Ultima modificare Joi, 27 Decembrie 2012 16:19

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.