În dosarul denunţului făcut de Boldea, un inculpat are de stat la puşcărie doi ani şi jumătate

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Procesul în care Daniel Troacă şi Nicolae Marin sunt judecaţi pentru trafic de influenţă, respectiv complicitate, a trecut rapid prin două instanţe, aflându-se acum la Înalta Curte, cel puţin în ceea ce-l priveşte pe primul inculpat. Troacă s-a ales deja cu o condamnare de doi ani şi jumătate.

După cum se ştie, ca urmare a denunţului făcut de Mihail Boldea, cei doi au ajuns să fie trimişi în judecată pentru fapte de corupţie. Subofiţer în cadrul unei unităţi militare, Troacă a fost în arest preventiv în perioada când era şi Boldea după gratii. Ei au stat în aceeaşi celulă, timp în care au discutat pe marginea unei posibile eliberări a parlamentarului. Afacerea ar fi trebuit să-l coste pe fostul deputat 400.000 de lei. Troacă i-a spus că poate să facă în aşa fel încât anchetatorii, care făceau cercetări în dosarul ce l-a făcut celebru în toată lumea pe Boldea, să nu mai solicite prelungirea măsurii arestării.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au susţinut că Marin i-ar fi intermediat lui Troacă o întâlnire cu un poliţist, care lucra în dosarul lui Boldea şi ar fi urmat să dea şi o primă tranşă de bani către anchetatori, dar flagrantul a fost unul nereuşit, din cauza unor scurgeri de informaţii dinspre cei de la Crimă Organizată către Troacă. De altfel, la DNA se fac cercetări şi referitoare la acest aspect, fără ca până acum să existe o soluţie.

Odată ajuns la Tribunal, Daniel Troacă a ales să meargă pe recunoaşterea acuzaţiilor aduse de către procurori, lucru menit să-i aducă un proces rapid şi scăderea cu o treime a pedepsei ce i s-ar fi cuvenit. El s-a ales cu o condamnare de doi ani şi şase luni, pe care a atacat-o la Curtea de Apel, magistraţii păstrând-o în aceeaşi formă. Procesul se judecă acum la Înalta Curte, unde soluţia, indiferent care va fi, va rămâne definitivă.

În ceea ce-l priveşte pe omul de afaceri Nicolae Marin, acesta a ales să meargă pe un proces obişnuit, astfel că dosarul s-a disjuns, rămânând la Tribunal, următorul termen de judecată fiind programat pentru 18 ianuarie 2013.

Citit 1479 ori Ultima modificare Joi, 27 Decembrie 2012 15:57

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.