Drama unei copile de 13 ani. Violată de propriul tată şi umilită de directoarea şcolii
Foto: Foto: Toader Istode

Drama unei copile de 13 ani. Violată de propriul tată şi umilită de directoarea şcolii
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ginel Chiriac, tatăl care şi-a violat fiica în vârstă de 13 ani, a fost trimis în judecată de procurori. Din dosarul, aflat la instanţă, reiese povestea terifiantă a unei copile care a avut de înfruntat nu doar teroarea din partea celui care-şi spunea tată, ci şi neîncrederea unor fiinţe care ar fi trebuit să o protejeze, mama şi bunica, dar mai ales curiozitatea unor oameni care ar fi trebuit să-i fie aproape prin felul de a se manifesta.

Din rechizitoriul Parchetului reiese că în două rânduri fata a fost obligată de tată să întreţină relaţii intime. În octombrie 2011, când i-a povestit mamei sale, şi pe 5 decembrie 2012, faptă despre care a vorbit cu bunica din partea tatălui. Prima dată, mama a purtat o discuţie cu Ginel Chiriac, care a convins-o că totul pleacă de la retardul uşor pe care fiica lor îl are. Cât despre cel de-al doilea viol, povestit bunicii, femeia nu a crezut-o, considerând că sunt „fabulaţii” ale nepoatei sale. Pentru că nu a găsit înţelegere nicăieri, fetiţa le-a spus prietenelor ei, pe care le-ar fi rugat să nu spună nimănui, pentru că atunci mama i-ar fi ajuns la nebuni, iar tatăl, la puşcărie. Vorbele ei însă au zburat din gură în gură şi au ajuns la urechile conducerii Liceului „Paul Bujor” din Bereşti, acolo unde fetiţa învaţă. Ca şi cum coşmarul ei nu a fost de ajuns, micuţa a fost supusă unui adevărat test al nervilor, pe care probabil nicio femeie, aflată într-o situaţie similară, nu l-ar fi trecut cu uşurinţă.

Iată ce mărturiseşte chiar directoarei unităţii şcolare. „La data de 12 ianuarie 2013, în urma unei discuţii cu soţul meu, Dică Octavian, primarul oraşului Bereşti, am aflat, din zvon public, că numitul Chiriac Ginel şi-ar fi violat fiica minoră”, îşi începe declaraţia directoarea liceului, Gabriela Dică. Ea arată că şi-a propus să lămurească această problemă plus zvonul că fata ar fi însărcinată în cinci luni, drept pentru care a chemat-o pe cea mică în cancelarie. „Am întrebat-o dacă este însărcinată, iar aceasta mi-a răspuns că nu crede, deoarece i-a venit menstruaţia. Suficient de neîncrezătoare, i-am cerut să-mi arate absorbantul, ceea ce aceasta a făcut imediat, astfel încât m-am convins că minora spune adevărul”, mai arată cadru didactic în declaraţia sa, care se găseşte la dosar.

Afirmaţiile şocante ale cadrului didactic au dus însă la intenţia judecătorilor de a sesiza Inspectoratul Şcolar, pe motiv că acesta şi-a depăşit cu mult atribuţiile. Primul termen de judecată va fi pe 6 martie.

Citit 10138 ori Ultima modificare Marți, 19 Februarie 2013 09:29

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.