Şpagă şi trafic de influenţă la Protecţia Consumatorilor

Şpagă şi trafic de influenţă la Protecţia Consumatorilor

Foto: Bogdan Codrescu
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)
29 comentarii

Procurorii au interceptat şi înregistrat mai multe convorbiri telefonice în cursul cărora mai mulţi şefi de instituţii din Galaţi făceau trafic de influenţă şi aranjau darea sau luarea de mită * Printre protagonişti se numără foştii directori de la Protecţia Consumatorilor şi Direcţia Sanitar Veterinară, dar şi oameni de afaceri, inspectori şi chiar funcţionari ministeriali


Dosarul penal al Vioricăi Colgiu, fosta şefă de la Protecţia Consumatorului Galaţi, este presărat cu numeroase interceptări care dovedesc felul în care unele controale se pot opri cu un simplu telefon. Trebuie spus că acest caz a picat pe mâna procurorilor gălăţeni de la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) din cauza interceptărilor pe care le făceau în dosarul lui Viorel Gheorghiţă. Acesta din urmă, fost şef la Direcţia Sanitar Veterinară, este acum martor în acest dosar.
Colgiu şi Gheorghiţă au avut o discuţie aprinsă pe tema unui control făcut de şefa Protecţiei Consumatorilor în Piaţa Centrală la firma lui Oceanu Gheorghe, SC Spring Caprice SRL. Se pare că această verificare a fost făcută de Protecţia Consumatorilor după ce în februarie 2011, Viorica Colgiu l-a sunat pe Viorel Gheorghiţă să-şi ia omul din firma ei.
Când Colgiu a mers în Piaţa Centrală şi a controlat societatea lui Oceanu, Gheorghiţă i-a reproşat lui Colgiu că nu l-a anunţat, cu atât mai mult cu cât exista un protocol care cerea că cele două instituţii publice să facă împreună astfel de verificări.

Trebuie remarcat faptul că Gheorghiţă nu a scăpat nicio clipă vreun cuvânt că ar fi fost deranjat de faptul că Viorica Colgiu a „călcat” o firmă care nu trebuia. Aceasta însă a perceput convorbirea ca pe o ameninţare. Ulterior însă a acceptat realitatea şi a sfârşit prin a-i cere lui Oceanu 12 kilograme de scrumbie pe care la rândul ei să le dea la Bucureşti, pentru Spermezan Roxana, comisar al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului, care urma să facă petrecerea fiului său. Şpaga a fost dată de Colgiu doar ca să primească mai multe formulare tipizate pentru procese verbale de constatare. Chiar dacă nu i-a spus nimic la telefon, Gheorghiţă a sunat un ziarist cu gândul de „a o face” pe Colgiu. Interceptările sunt grăitoare.
În februarie 2011, Rodica Tăbăcaru de la Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) descinde în Tudor Vladimirescu la societatea Colviraz SRL. Societatea comercializa salamuri şi iaurturi expirate, dar şi pulpe de pasăre vrac, neambalate, nesigilate şi neetichetate, în condiţiile în care nici nu avea acte în baza cărora să le  poată comercializa.

Vânzătoarele au sunat-o pe Colgiu, care la rândul ei l-a sunat pe Viorel Gheorghiţă.
"Viorel Gheorghiţă: Alo
Viorica Colgiu: Alo. Bună dimineaţa. Domnu' Gheorghiţă?
V.G: Da
V.C: Weekend, weekend? Am la magazin o doamnă care o cheamă Tăbăcaru, e de la dumneavoastră?
V.G: Da
V.C: Păi şi aveţi control pe weekend?
V.G: Nu, deci se duce de capul ei. Unde, la Tudor Vladimirescu?
V.C: La Tudor Vladimirescu, la mine, la magazinul meu. Personal. Eu sunt (râde)
V.G: E cineva acolo?
V.C: Este vânzătoarea, da’ ţipă aia pe toate fronturile, de nu se mai poate.
V.G: A, ei..
V.C: Că închide, că face, că drege.
V.G: E tâmpită la cap…"
Urmează apoi un episod în care Colgiu îi dă numărul de telefon al inspectorului aflat în control la firma sa şi pe care Gheorghiţă îl sună.
"Rodica Tăbăcaru: Da domn’ director.
Viorel Gheorghiţă: Mă Rodica, tu eşti la Tudor Vladimirescu, la magazin acolo?
R.T: Da, da…Păi chi…chiar..Vroiam să vă sun.
V.G: Lasă asta şi…te plimbi. Da?
R.T: Da. Bine, bine.
V.G: Te rog eu. Bine.
R.T: Da. Bine, bine, la revedere."

Pe 30 martie 2011, Viorica Colgiu împreună cu presa pleacă într-un control în Piaţa Centrală, care se soldează printre altele cu amendarea firmei Spring Caprice SRL din cauza unui caşcaval de post expirat din noiembrie 2010, care încă se mai afla la vânzare, a cărnii de pasăre etichetată necorespunzător. Amenda a fost de 4.000 de lei. Gheorghiţă a sunat-o şi a atenţionat-o că trebuia să-l sune deoarece protocolul dintre instituţiile conduse de ei prevede ca verificarea să o facă împreună. După această discuţie, Colgiu poartă o conversaţie cu un anume Florin.
"Viorica Colgiu: Nu mă, ei îşi iau pe zi acolo, ce îşi iau ei, trec şi-şi iau carnea, laptele, ouăle, puii mei, îşi iau de acolo.
Florin: Comisionul şi-i doare la bască! Da.
V.C: Înţelegi? Da’ de cinci luni de zile mă, ăla avea la momentul ăsta 20 de kilograme din ăsta de post la comercializare. 20 de kilograme mai avea. Tu-ţi dai seama că ăla juma’ de an a vândut caşcavalul ăla expirat?
F: Da, expirat din 2010."
Dosarul penal al fostei şefe a Protecţiei Consumatorului Galaţi este pe rolul Tribunalului Galaţi.

Citit 8634 ori Ultima modificare Luni, 18 Martie 2013 17:46

29 comentarii

 • postat de Maria Vineri, 22 Martie 2013 16:12 Link la comentariu
  0
  0

  Da. si in piata micro 17 moldovenii ''producatori" vand peste afumat expirat,cascaval,unt,branza si altele tot expirate. Cine le-a dat certificat de producator si unde au produs bomboanele si biscuitii? Cred ca ei produc noaptea tutun si dimineata ies tigari. Controlati "producatorii" din micro 17.

  Raportează
 • postat de comely Miercuri, 20 Martie 2013 23:58 Link la comentariu
  1
  0

  buna de dat un cioc

  Raportează
 • postat de ptr mimi Miercuri, 20 Martie 2013 19:45 Link la comentariu
  1
  0

  dar ori mai exista femei frumoase in lumea asta.... ? nu, numai colgiu, atat , singura frumoasa ! din pacate ptr ea , de o prostie fara margini. au folosit-o toti ( ca si director ) si i-au mancat si banii pe la petrecerile pdl-ului , iar ei acum n-o cunosc , nu stiu cine e....

  Raportează
 • postat de mimi Miercuri, 20 Martie 2013 09:11 Link la comentariu
  0
  1

  o fi ea vinovata de coruptie (si mai exista prezumtia de nevinovatie ) dar ca femeie nu aveti de unde sa o cunoasteti, va legati toti golanii de ea, ptr ca frumusica . O femeie ca asta numai in sf -uri o sa aveti voi, badaranilor! toti handicapatii sunteti obsedati de sex si sa o dea in sex cum vedeti o femeie frumoasa. sa va vedeti lungul nasului, jeguri penale ce sunteti !

  Raportează
 • postat de Pinocchio Marți, 19 Martie 2013 23:44 Link la comentariu
  0
  0

  Mah vasilica, la Galati de cand stiu eu culoarea de baza e rosie! Si nu de ieri, nici din 89 ci de pe vremea cand Ana Pauker si cu Dej baga frica in burgheji.Asa ca mai incearca cu borcanu de 800, ai vazut ca ala de la Suceava a reusit cu sticla de nectar! Iti recomand si un personal trainer, Paslaru se numeste si se lauda ca e mare si tare!

  Raportează
 • postat de vasilica Marți, 19 Martie 2013 21:26 Link la comentariu
  0
  0

  mai popandaule,nu Mircica a pus o pe tipa infractoare,a pus o Basescu. . . .ll

  Raportează
 • postat de o cumparatoare Marți, 19 Martie 2013 20:54 Link la comentariu
  0
  0

  Poate se verifica si chioscul(ca magazin nu poti sa-i spui de cum arata) unde se vinde peste in piata Tiglina1, frigidere care nu merg, vanzatoare care spala cu furtunul pe jos si lazile , joaia care se scurge in celelalte lazi pline cu peste, pestele dezghetat care emana un miros de te tii cu mana de nas, vanzatoare imbufnate , nu stii niciodata cat costa marfa cumparata pt ca s-a pus un cantar electronic, dar marfa este luata atat de repede ca pana sa vezi cat costa pestele vanzatoarea ti-a facut calculul dupa un calculator care este la 2 m distanta de cumparator ,iar vanzatoarea sta cu spatele.Se spune ca proprietar este Ocean. Alo, mai exista protectia cumparatorului???

  Raportează
 • postat de Iancu Jianul Marți, 19 Martie 2013 20:42 Link la comentariu
  0
  0

  http://adevarul.ro/locale/braila/braila-patron-galati-vroia-duca-manastire-1_50abb0967c42d5a6637e9b48/index.html#

  Gheorghe Oceanu a fost depistat cu 600 de kilograme de scrumbie fără documente de provenienţă

  Administratorul SC „Spring Caprice” SRL Galaţi, Gheorghe Oceanu, în vârstă de 52 de ani, a fost pus sub acuzaţie şi trimis în judecată, pentru transport şi deţinere fără documente de provenienţă a mai bine de jumătate de tonă de scrumbie.

  Oceanu a fost depistat în flagrant delict în perioada prohibiţiei, el spunându-le anchetatorilor că plătise peştele şi că intenţiona să-l doneze la o mănăstire.

  BA CE MINTE BAAAA..... ILUMINATA CA UN STALP DE STRADA... Asta ar trebui fortat sa-si manance pestele pana crapa!

  Raportează
 • postat de popandaul Marți, 19 Martie 2013 19:01 Link la comentariu
  0
  0

  Vinovati sunt cei care i-au numit in functii. (Mirciulica, tu stii ceva sau nici
  gura nu-ti pute?)

  Raportează
 • postat de Nu-i rea...e buna de purtare ! Marți, 19 Martie 2013 18:06 Link la comentariu
  1
  0

  Intr-adevar are un muiiian obraznic, a la delia matache, bun de.....Altfel nici nu era cocotata acolo ! Daca trage tunuri (era sa scriu bashini ! ) e pentru ca cel care i-o trage este suspus si o sustine !!! De ce sa fie numit intr-o functie atat de importanta un om integru si cu o capacitate profesionala ireprosabila ?!? Ar insemna ca nu mai suntem "normali" !!!

  Raportează
 • postat de fanariotul de la usl Marți, 19 Martie 2013 17:11 Link la comentariu
  0
  0

  Interesant personaj este acest Oceanu,cumnatul lui Zaharia care domina piata.Unii spun ca el este cel care strange taxa de protectie in zona pentru a lor familie.E posibil sa fie asa.Cert este ca trei sferturi din pestele vandut pe la Oceanu este vechi,odata ajuns cu el nu poti sa-l gatesti, ci doar sa indestulezi animalele. Individul o face si pe solistul de muzica populara,dar nu are nici un talent in domeniu,ci este acceptat de cei din domeniu pentru ca le da spaga.Procurorii si comisarii de garda va pot da mai multe relatii despre asa-zisul nea Gica,un mafiot de joasa speta,care se joaca acum cu banii pentru ca noi am vrut asta.Plus ca are un tupeu de taran coclit.

  Raportează
 • postat de martie Marți, 19 Martie 2013 16:55 Link la comentariu
  0
  0

  Martisoarele i s-au cam redus toate la moturi de curcan . Dupa gratii sau fara functii de senatori sau conducatori de partide, institutii, ce 22 de cm sa mai oferi ?

  Raportează
 • postat de corleone Marți, 19 Martie 2013 15:20 Link la comentariu
  1
  0

  O segventa MAFIOTA .din cele cre se petrec in toate institutiile descentralizate .care se cunosc .Sistemul mafiot din toate pelierele are o singura tinta.BANUL PUBLIC.Unde sunt scenaristii si papusarii ...????..in Partidele politice,cine sunt ei LIDERII LOR/

  Raportează
 • postat de pescarita Marți, 19 Martie 2013 15:16 Link la comentariu
  0
  0

  peste tot cer spaga si la primarie daca va interesati si aveti nevoie de ceva nimic nui fara spaga..

  Raportează
 • postat de Dodel Marți, 19 Martie 2013 14:00 Link la comentariu
  0
  0

  Bine ca v-ati trezit acum si vedeti ca cei de la Protectia Consumatorului cer spaga. Ii mai tine minte cineva pe inspectorii Gina Stanciu si Niculita? Astia umblau impreuna cu cerseala.

  Raportează
 • postat de Galati Marți, 19 Martie 2013 12:35 Link la comentariu
  0
  0

  Ceea ce demonstreaza inca odata ca plantarea "specialistilor" de la sediul de partid in institutii ale statului e cea mai mare ineptie si dovada de cretinism politic din '89 incoace. Sunt sute, daca nu mii de tineri cu experienta in toate domeniile, care ar sterge pe jos, din punct de vedere profesional, cu aceste personaje (Homo Politicus), dar nu au loc la concursuri deoarece fie nu au carnet de partid, fie nu au sponsorizat in campania electorala. Toate aceste functi de conducere, indiferent ca sunt pe plan local sau prin ministere nu se acorda doar de amorul artei, in urma unui concurs "pe bune" ci se aranjeaza.
  Nimeni nu are un asemena interes. Se joaca dupa regula: Da-mi si na.

  Raportează
 • postat de treziti-va mai! Marți, 19 Martie 2013 12:29 Link la comentariu
  1
  0

  Alo, administratoru site-ului TREZESTE-TE din somn si scoate comentariile cu tenta sexuala, chiar nu va mai pasa de nimic ce scrie in ziarul asta??? O fi sau nu vinovata Colgiu, dar nimeni nu merita sa fie jignita in halul asta! daca insa vi se pare ca asa se face presa-audienta etc, macar nu mai fiti ipocriti si scoateti textul ///Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare şi pot angaja răspunderea civilă şi/sau penală a autorului acestora.

  Raportează
 • postat de Fata brutarului turmentat Marți, 19 Martie 2013 11:21 Link la comentariu
  0
  0

  Bine ar fi sa ne conduca banul, ne conduce prostia dupa parerea mea. Ati mers la prodectia consumatorilor vreodata ? ati incercat sa faceti vre-o sesizare ? O sa fiti tratat ca la Militie pe vremuri sau la Politie azi. Eu am avut o reclamatie si inclusive fata mare si batrana incearca sa te descurajeze sa faci o reclamatie si incearca sa te trimita la alta cineva , la alta institutie numai ca sa nu faca nimic.
  V-ati intrebat oare cum se dau aceste functii ? Cum se face ca anumite personae sunt numite pe viata in anumite functii ? Cand un post de sora medicala la spitalul judetean se vinde cu 10 15 mii de Euro, si un post de Politist cu 20-30 mii de euro, oare un post de inspector sau sef cu cat credeti ca se poate vinde ?
  Oare DNA sa nu stie aceste tarife ? De ce se zice ca schimbarea sefilor este bucuria prostilor ? Pentru ca intodeauna vine un sef mai modest cu o familie mai numeroasa.
  Da oare DNA nu a intervenit mai devreme ? De ani si ani acesti sefi care numai de amenzi sunt buni si amenzi preferentiale contra spaga sunt bine stiuti si nimeni nu comenteaza , nimeni nu sesizeaza si deaceea am ajuns unde suntem, ei cu vile si concedii in strainatate si noi la rand la ciocanele.

  Raportează
 • postat de eu Marți, 19 Martie 2013 10:23 Link la comentariu
  0
  0

  Daca banul a ajuns sa ne conduca tara, din pacate se va ajunge la anarhie atunci nu mai exista stat de drept ptr ca toti vor fi corupti si atunci va intra armata, ca la revolutie. Suntem ca in India. Hotul da spaga politaiului, traficantul la fel.
  cautati pe youtube : Mihai Priescu - De ce ne conduce banul

  Raportează
 • postat de opinia publica Marți, 19 Martie 2013 09:44 Link la comentariu
  0
  0

  Am o vecina care are un chiosc jegos unde face sandwich-uri si le vinde copiilor de la o scoala din apropiere. Cand am sunat la protectia consumatorului si la politia sanitar veterinara mi-au spus ca sunt foarte ocupati, ca n-au timp pentru maruntisuri de genul asta, dar totusi sa las adresa si datele mele ca ma vor contacta. Dupa o saptamana m-au sunat sa ma intrebe daca-mi mentin reclamatia, ca vor trimite pe cineva. Din momentul acela, in chioscul cu pricina a inceput un adevarat tur de forta, in maxim 10 minute disparand absolut toata marfa cu probleme. Intr-un final au aparut 2 pizipoance cu o masina, au stat 20 de min, au iesit foarte zambitoare cu sarsanalele regulamentare si gata. Iar eu am primit un telefon ca in urma sesizarilor mele s-a efectuat un control unde nu s-a descoperit nici o neregula. NON COMENT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Raportează
 • postat de ariciul Marți, 19 Martie 2013 08:53 Link la comentariu
  0
  0

  vaaii ce noutati.pai asta e toata putreziciunea si mirosul ingrozitor din institutiile statului platite de contribuabuli,nu numai la protectia consumatorului.si deja nu mai este mita.este TAXA DE PROTECTIE>Doamne,Doamne,mai sant prosti care mai cred in aceste institutii si in oamenii actuali traitori ?pai nici in morti nu mai poti avea incredere.

  Raportează
 • postat de ariciul Marți, 19 Martie 2013 08:52 Link la comentariu
  0
  0

  vaaii ce noutati.pai asta e toata putreziciunea si mirosul ingrozitor din institutiile statului platite de contribuabuli,nu numai la protectia consumatorului.si deja nu mai este mita.este TAXA DE PROTECTIE>Doamne,Doamne,mai sant prosti care mai cred in aceste institutii si in oamenii actuali traitori ?pai nici in morti nu mai poti avea incredere.

  Raportează
 • postat de usl - un an la conducere - dezastru. Marți, 19 Martie 2013 08:43 Link la comentariu
  0
  0

  HA HA HA. Bai nene, Oceanu e cumnatul lui Zharia, seful pietei, deci fratele judecatoarei ,,grele'' de la tribunalul Galati,. Cand la tribunalul Galati s-au spalat de dosare greii PSD gen Mazare sai Solomon, credeti ca are cineva curas sa se ia de el?? Acum fata asta plateste curajul pe care l-a avut sa se ia de fratele judelui sef de la Galati.
  Totul este politic. Deci ciocul mic ca acum noi suntem la putere :::)))) Asteptam propunerea USL pentru acest post :))

  Raportează
 • postat de ionutr Marți, 19 Martie 2013 08:30 Link la comentariu
  0
  0

  ei si ce ..cat trafic de influenta in institutiile statului , ce nulai la prodectia consumatorului, in TOATE de la garda financiara , la mediu la finante si pe astia nu-i mai vede nimeni , de ce ??? din cauza partidului forma lui oceanu din micro 17 vinde numai peste stricat si nu le face nimeni nimic ,NIMIC nimic !!!!!

  Raportează
 • postat de Ocean Marți, 19 Martie 2013 08:18 Link la comentariu
  0
  0

  Escrocul de Gheorghita o aranja si pe aceasta parasuta cand il mai calca pe batatura in stilu lui caracteristic.
  Acum omul sta la televizor si mai spera ca va scapa de puscarie dar prietenii stiu undei este locul.PUSCARIE

  Raportează
 • postat de Petrica si Marius Marți, 19 Martie 2013 08:08 Link la comentariu
  0
  0

  Buey, nu fiti golani ca-i suparati pe fratii Herescu!Fata arata bine, e si inalta, are si tate mari, se pricepe la toate da asta nu inseamna ca n-a tras din greu sa obtina slujba asta...

  Raportează
 • postat de EU Marți, 19 Martie 2013 07:18 Link la comentariu
  0
  0

  Bai fratilor nu cumva BUGETARII astia sunt platiti de noi ca sa ne ap;ere. O propunere decenta este ca daca tot vor tot felul de prime sporuri comisioane sa trecem in lege ca atunci cand un factor al statului BUGETAR ia mita pedeapsa sa fie dubla si obligatoriu cu executare si judecata intr-un ritm alert ca toti care mai vor sa lucreze pe banii nostrii si vor spaga sa le fie invatarura de minte

  Raportează
 • postat de @ Tudor Marți, 19 Martie 2013 07:13 Link la comentariu
  0
  0

  Evident la comanda! Fiindca dosarul are termen abia in aprilie, deci s-a dat pe sub masa ca sa se stie de pe acum solutia, sa nu cumva sa greseasca vreun judecator sentinta... :)

  Raportează
 • postat de Tudor Marți, 19 Martie 2013 00:55 Link la comentariu
  0
  1

  nu mai departe de acum doi si jumatate o elogiati intr-un articol pe excat persoana Viorica Colgiu. E drept insa, alt autor :)))) presa la comanda!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.