Războiul căldurii se încinge. Electrocentrale a atacat Apaterm în instanţă

Războiul căldurii se încinge. Electrocentrale a atacat Apaterm în instanţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Electrocentrale Galaţi a depus la Curtea de Apel Bucureşti o contestaţie în anulare, care ar putea schimba din nou faţa lucrurilor. Practic, CET-ul a atacat, printr-o cale extraordinară, decizia instanţei bucureştene care a făcut ca Apaterm să nu mai fie în faliment. Primul termen va fi pe 18 aprilie, în vreme ce Tribunalul Galaţia stabilit ca pe 21 mai să se continue procedura în ceea ce priveşte reorganizarea Apaterm.

Directorul Electrocentrale, Tudor Petre, ne-a confirmat că acţiunea, înregistrată pe 12 martie, la Bucureşti, aparţine instituţiei pe care o conduce. Şeful CET a dat asigurări că atâta vreme cât va sta în fotoliul de director va face tot ce este legal pentru a readuce situaţia la normalitate.

Reamintim că falimentul Apaterm a fost declarat de Tribunalul Galaţi, Electrocentrale fiind la acel moment în situaţia de a-şi recupera datoriile. După ce Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul făcut de Apaterm, reconfirmându-i până şi planul de reorganizare, CET s-a văzut în situaţia de a rămâne cu o gaură uriaşă în buget.

Cum instanţele de judecată româneşti ne-au obişnuit cu răsturnări de situaţie, nu excludem posibilitatea de a mai avea parte şi de alte surprize.

Citit 3223 ori Ultima modificare Joi, 28 Martie 2013 09:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.