Războiul căldurii se încinge. Electrocentrale a atacat Apaterm în instanţă

Războiul căldurii se încinge. Electrocentrale a atacat Apaterm în instanţă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Electrocentrale Galaţi a depus la Curtea de Apel Bucureşti o contestaţie în anulare, care ar putea schimba din nou faţa lucrurilor. Practic, CET-ul a atacat, printr-o cale extraordinară, decizia instanţei bucureştene care a făcut ca Apaterm să nu mai fie în faliment. Primul termen va fi pe 18 aprilie, în vreme ce Tribunalul Galaţia stabilit ca pe 21 mai să se continue procedura în ceea ce priveşte reorganizarea Apaterm.
Directorul Electrocentrale, Tudor Petre, ne-a confirmat că acţiunea, înregistrată pe 12 martie, la Bucureşti, aparţine instituţiei pe care o conduce. Şeful CET a dat asigurări că atâta vreme cât va sta în fotoliul de director va face tot ce este legal pentru a readuce situaţia la normalitate.
Reamintim că falimentul Apaterm a fost declarat de Tribunalul Galaţi, Electrocentrale fiind la acel moment în situaţia de a-şi recupera datoriile. După ce Curtea de Apel Bucureşti a admis recursul făcut de Apaterm, reconfirmându-i până şi planul de reorganizare, CET s-a văzut în situaţia de a rămâne cu o gaură uriaşă în buget.
Cum instanţele de judecată româneşti ne-au obişnuit cu răsturnări de situaţie, nu excludem posibilitatea de a mai avea parte şi de alte surprize.

Citit 3048 ori Ultima modificare Joi, 28 Martie 2013 09:16

8 comentarii

 • postat de rica
  Sâmbătă, 30 Martie 2013 14:42
  Pentru ,,cap de bou"" mai citeste(daca poti) despre producerea de energie electrica si termica in cogenerare.
  0
  0
  Raportează
 • postat de gopo
  Vineri, 29 Martie 2013 07:56
  Da "Claudiu" avea datorie ! Dar eu, care sunt cu plata la zi te intreb, unde sunt banii mei ? La Electrocentrale nu au ajuns !!! S-a gandit cineva in ultimii 3-4 ani sa verifice unde ajung de fapt banii ? A fost tras la raspundere vreun "mare manager" al APATERM ptr . aceasta situatie ?? Dar fostul primar care stia de aceasta situatie ??
  Din pacate si cu actualul primar ...... care crede ca, La Electrocentrale se poate inmagazina gazul ? Ha ha !
  "Succesuri" in continuare Primariei si APATERM in actiunea de falimentare a CET Galati si de bataie de joc fata de populatia Galatiului !
  0
  0
  Raportează
 • postat de vivi
  Vineri, 29 Martie 2013 07:31
  Apaterm + Asociatii de Proprietari = sifonare banului populatiei bransate la ei prin pierderi mari si preturi pe masura la cheltuieli cu intretinerea
  0
  0
  Raportează
 • postat de cap de miel
  Vineri, 29 Martie 2013 03:19
  sa traiesti tu asa de bine cum traiesc muncitorii de la apaterm se vede ca freci luleaua pe acolo si vai iti pare rau ca va da afara parca electrocentralele erau construite pentru alt scop. Cat curent vindeti combinatului mai plangaciosilor cu salarii mizerabile de minim 25-30 mii de lei
  0
  0
  Raportează
 • postat de claudiu
  Joi, 28 Martie 2013 07:29
  Pina una alta, acum o luna chiar Tudor Petre era dator la intretinere, fo' 20 de milioane.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Un cap de familie
  Miercuri, 27 Martie 2013 17:05
  Pana una alta Apaterm o duce foarte bine iar angajatii Electrocentrale stau in concediu fara plata o zi pe luna [ana la sfarsitul anului . Mai mult decat atat se pregatesc sa trimita acasa si 87 de oameni. A, si la Apaterm soptesc niste pasarele ca trebuie sa reangajeze si personalul disponibilizat de curand caci se pare nu s-a respectat legea deci vor sari iar mia ca si numar de angajati. Asa ca, galateni, bine ati venit in noul Galati unde Apaterm nu s-a schimbat deloc dar se "reorganizeaza". O sa platiti caldura mai mult decat inainte. Sau e posibil sa se hotarasca falimentul CET-ului si sa se monteze motoare termice ca la Brasov. Ia cititi aici sa vedeti ce era la Brasov in 2010 http://www.mytex.ro/comunitare/brasov-au-fost-puse-in-functiune-primele-centrale-termice-bepco_269235.php si apoi mai cautati sa vedeti cat e caldura in ziua de azi la Brasov. Acolo vom ajunge daca ii mai lasam sa isi bata joc de noi asa cum isi doresc. Sa vl zic si una in premiera. Pe vremea PDL-ului s-a dorit la Galati montarea de motoare termice care sa vanda energia termica CET-ului care la randul sau sa o vanda Apaterm-ului dar a fost blocata initiativa omului bun care a dorit treaba asta. Acum s-a schimbat doar culoarea si omul insa se doreste cam acelasi lucru caci important este sa se cheltuiasca niste bani pe noua investitie si la Brasov investitia a fost de 22 de mil de euro. In conditiile astea decat sa stau in noul Galati, mai bine ma duc in Congo...
  0
  0
  Raportează
 • postat de Aurel
  Miercuri, 27 Martie 2013 14:16
  Modul în care abordeză Primarul Marius Stan situaţia de la Apaterm şi de la Electrocentrale Galaţi - furnizorul de energie termică - este de-a dreptul infantil, deoarece prin neplata energiei termice preluată de la Electrocentrale şi distribuită populaţiei, Apaterm trage în faliment şi Electrocentrale. Dacă instanţa nu soluţioneză favorabil contestaţia în anulare depusă de Electocentrale atunci situaţia devine extrem de critică pentru Electrocentrale. Reamintim că o instanţă de judecată din Bucureşti a hotărât să şteargă datoria Apaterm către Electrocentrale, datorie care însemna ceva mai mult de 80 de milioane de euro (bani care s-au evaporat fără urmă, aici instanţa se face complice la delapidare). Din această sumă Electrocentrale datorează Romgaz aproximativ 60 de milioane de euro (sumă la care acum Electrocentrale plăteşte penalătăţi). Ne întrebăm şi noi aşa, poate aude cumva şi DNA, Ce fel de justiţie este aceasta care girează asemenea anomalii.
  0
  0
  Raportează
 • postat de liberal convins
  Miercuri, 27 Martie 2013 12:44
  Iata un om normal la cap. Bravo, Tudor Petre! Chiar daca e din acelasi partid cu primarul, directorul de la Electrocentrale nu concepe sa cada de acord la batista pe tambal pusa de acesta dimpreuna cu PSD-ul pentru a se estompa gaura uriasa lasata de vechea conducere a APATERM si crearea unui precedent extrem de periculos. In vreme ce VP Dobre sta cu mainile incrucisate si asteapta ca Marius Stan sa-si rupa gatul pe mana PSD-ului - nerealizand ca de fapt si partidul din care face el parte se va duce pe copca pe plan local, odata cu prim-fotbaliorul cu suflet de artist - Tudor Petre ramane un administrator adevarat, care nu-si lasa intreprinderea, fie ea si de stat, la mana jocurilor politicianiste. Asta da director! Restul - niste arivisti!
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.