Dezbatere publică, în atenţia celor care îşi doresc permis de conducere

Dezbatere publică, în atenţia celor care îşi doresc permis de conducere
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ministerul Afacerilor Interne supune dezbaterii publice proiectul Ordinului ministrului afacerilor interne pentru modificarea şi completarea Ordinului ministrului administraţiei şi internelor nr. 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere. Proiectul supus dezbaterii publice întregeşte procedura de examinare în vederea obţinerii permisului de conducere cu reglementări vizând examinarea candidaţilor la obţinerea permisului de conducere din categoria AM (mopede), ca urmare a includerii acestora în categoria autovehiculelor, respectiv procedura de examinare în traseu a conducătorilor de vehicule din categoria A, A1, şi A2.

Potrivit proiectului de act normativ, promovarea probei teoretice (calificativul „admis”) permite susţinerea succesivă a probei practice pentru o perioadă de un an de la data absolvirii cursurilor de pregătire teoretică şi practică; în cazul nepromovării probei practice (calificativul „respins”), aceasta poate fi reluată, fără susţinerea probei teoretice, după cel puţin 15 zile de la data obţinerii calificativului şi prezentarea dovezii efectuării a şase ore de pregătire practică. Candidaţii la obţinerea unui permis de conducere din categoria AM, care fac dovada absolvirii anterior datei de 19 ianuarie 2013 a cursului de legislaţie rutieră specific conducerii mopedelor pe drumurile publice în cadrul unei unităţi autorizate, se pot prezenta la examen fără să mai facă dovada absolvirii unei şcoli de şoferi.

Propunerile, sugestiile şi opiniile persoanelor interesate cu privire la acest proiect de act normativ sunt aşteptate pe adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea., în termen de 10 de zile.

Citit 3038 ori Ultima modificare Luni, 25 Martie 2013 17:44

4 comentarii

 • postat de Pensionarul furat
  Joi, 28 Martie 2013 07:44
  Personal consider ca persoanele cu virsta peste 60 de ani care dtin un MOPED si fac dovada ca au absolvit un curs de legislatie rutiera specific conducerii mopedelor pe drumurile publice in cadrul unei unitati autorizate, sa nu mai fie nevoite sa participe la alte examinari.Ori multitudinea de accidente rutiere cu multiple pierderi de vieti omenesti nu reprezinta un suficient exemplu ca nu EXAMINARILE sunt cauza acestor accidente ? si ca in general nu batrinii sunt cei care le comit ???.
  0
  0
  Raportează
 • postat de didi
  Miercuri, 27 Martie 2013 09:52
  Cand auzi de dezbatere publica te gandesti ca se va tine cont de parerea ta.De fapt este o mare gogorita.Hotararea este deja luata,ca doar nu crede cineva ca traim in lumea civilizata.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Plimbător cu tricicleta cu motor
  Marți, 26 Martie 2013 18:00
  Pai, legea asta este pentru a se mari masa celor care contribuie la bunastarea politistilor.
  0
  0
  Raportează
 • postat de wxz
  Marți, 26 Martie 2013 14:31
  Coruptia de la examinari permise cand oare dispare? 150-200 euro spaga pentru a lua traseul !
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.