"Lotul Boldea" se subţiază. Doar trei inculpaţi mai sunt arestaţi
Foto: Foto: Bogdan Codrescu

"Lotul Boldea" se subţiază. Doar trei inculpaţi mai sunt arestaţi
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Mirică Sava Lucian, inculpat în „dosarul Boldea”, este liber. „Lotul Boldea” începe astfel să se subţieze, având în vedere că după gratii au mai rămas doar trei persoane din cele opt arestate iniţial: fostul deputat Mihail Boldea, Petrică Tănase şi Tudorel Vrânceanu. Curtea de Apel Iaşi a admis, pe 3 aprilie, şi cererea de eliberare provizorie a lui Mirică Sava Lucian, dându-i drumul după ce procurorii de la Crimă Organizată nu au atacat decizia.

Primul care a ieşit din puşcărie a fost Alexandru Bogdan Boza, apoi luna trecută a venit rândul lui Ştefan Lazăr, zis Bidigă, Auricăi Luchiniuc, Carmen Mirică şi Elenei Petrea, fosta secretară a lui Boldea.

Anul trecut, 19 persoane, dintre care opt în stare de arest, au fost trimise în judecată pentru constituirea de grup organizat, care a dat un tun imobiliar cu un prejudiciu de un milion de euro. Greutatea dosarului a fost dată de numele politicianului Mihail Boldea, acuzat că ar fi creierul acestei afaceri. Între timp, acesta a făcut mai multe denunţuri la DNA, în scopul de a scăpa cu o condamnare mică, lucru permis de lege dacă denunţurile se materializează în dosare penale. Un alt denunţ l-a făcut şi la DIICOT, în cel mai recent scandal, care are ca protagonist un fost procuror Anticorupţie, Mihaela Agheniţei. Deocamdată, fostul deputat a rămas tot încarcerat. Rămâne de văzut dacă pe 17 aprilie, la următorul termen de la Curtea de Apel Iaşi, vom avea parte de surprize în ceea ce-i priveşte pe Boldea, Tănase şi Vrânceanu.

Citit 2466 ori Ultima modificare Joi, 11 Aprilie 2013 12:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.