Fostul deputat Mihail Boldea, din nou la un pas de libertate

Fostul deputat Mihail Boldea, din nou la un pas de libertate
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Fostul deputat de Galaţi Mihail Boldea a fost din nou pus în libertate de magistraţii ieşeni. Dacă Înalta Curte îşi va da girul pentru eliberare, Boldea va avea obligaţia de a nu părăsi ţara cu tot ceea ce implică această măsură restrictivă: să nu ia legătura cu martorii, cu ceilalţi  inculpaţi liberi, să se prezinte la cei care au rolul de a-l supraveghea, etc.

Este pentru a treia oară când Curtea de Apel Iaşi ia decizia de a-l pune în libertate pe ex-parlamentarul gălăţean. Hotărârea este supusă recursului, care se va judeca la Înalta Curte, cel mai probabil săptămâna viitoare. Urmează să fie declarat recursul, magistratul trebuie să-şi motiveze cererea, după care dosarul să fie trimis la Curtea Supremă, care îl va înregistra şi-l va programa.

Interesant este că magistratul care judecă dosarul instrumentat de cei de la DIICOT a decis că este timpul ca Boldea să fie liber după mai bine de un an de încarcerare, ceea ce echivalează cu ideea că deja şi-a format o opinie asupra acestui caz. Un alt fapt, vizibil de altfel, este şi că atunci când nu a fost termenul de verificare a mandatului de arestare, Boldea a făcut solicitări de eliberare, care i-au fost respinse, dar deciziile în acest sens nu au fost niciodată atacate.

De fiecare dată însă când judecătorul a decis punerea în libertate, Curtea Supremă a admis recursul procurorilor de la Crimă Organizată şi l-a păstrat după gratii pe Boldea. Rămâne de văzut ce se va întâmpla acum la Bucureşti.

Reamintim că, dintre cei 19 inculpaţi, Boldea a rămas singurul arestat în dosarul care acum mai bine de un an de zile a ridicat vălul de pe un tun imobiliar estimat de anchetatori la un milion de euro.

Citit 2189 ori Ultima modificare Joi, 25 Iulie 2013 17:11

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.